Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Guardian rozšiřuje své vědecko-technologické centrum

Společnost Guardian Industries, dodavatel plaveného skla a výrobků z plaveného skla pro komerční a rezidenční stavby a pro použití v interiérech, rozšířila své vědecké a technologické centrum (STC) v Carletonu, ve státě Michigan, USA. Guardian v tomto centru ukazuje nejnovější pokročilé architektonické sklo a další inovace.

Rozšíření STC je jednou z hybných sil společnosti Guardian, které je důkazem neustálých inovací, rozšiřování portfolia zákaznických služeb a neustálého přidávání produktů, které zlepšují životy lidí.

Těchto 27.000 metrů čtverečních navíc pomáhá urychlit proces návrhu a vývoje výrobku. Mezi hlavní výhody vybavení patří: full-size vakuového potahovače; prezentační skleněná stěna; magnetronová linka v plné provozní velikosti k vakuovému nanášení povlaků na sklo float; demonstrace pokročilých zasklívacích technologií; a v neposlední řadě i nové laboratorní prostory.

Za zvláštní zmínku stojí zkušební stěna provedená jako lehký obvodový plášť plnící požadavky na čistou nulovou spotřebu energií s použitím několika vysoce výkonných výrobků firmy Guardian – protislunečního skla SunGuard® SNX 51/23, parapetního panelu SunGuard® Spandrel HT a s integrovaných fasádních fotovoltaických panelů.

Tato vysoce výkonná budova je vlastně jakousi demonstrací závazku Guardianu směrem k postupujícím technologiím skla," říká Sheldon Davis, viceprezident pro výzkum a vývoj, Guardian Industries Corp. „Vybudovali jsme vnější stěny z naší nastupující řady protislunečních skel SunGuard® SNX 51/23 a z energii vyrábějících fotovoltaických panelů. Dnes existuje jen velmi málo budov s touto technologií použitou na fasádě."

Zasklení stěny s přerušeným tepelným mostem bylo dodáno firmou Thomson I. G., která patří mezi nezávislé certifikované dodavatele izolačních skel v rámci systému Guardian Select® Fabrictor. Guardian SunGuard SNX 51/23 dodává do budovy 51 procent viditelného světla a koeficient solárního tepelného zisku je 0,23. Žádný jiné čiré sklo pro komerční účely, které se vyrábí v Severní Americe, nenabízí tolik světla s tak málo tepla.

Tato investice do našeho výzkumného zařízení představuje globální závazek k dalšímu rozvoji vysoce výkonných povlaků na skle", říká Lance Altizer, marketingový ředitel, Guardian Europe. „Současná situace umožňuje rychlejší vývojové cykly a globální transfery produktů, abychom byli schopni splnit neustále se měnící požadavky sklářského průmyslu. Jsme nadšeni z tohoto velkého potenciálu."

 
 
Reklama