Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

AluClip a AluFusion. Opláštění oken TROCAL hliníkem

Kvalitně provedené hliníkové venkovní opláštění rámu i křídel oken může kromě splnění estetických nároků převzít také podstatnou část statické funkce celého okna.

U modelů AluFusion můžeme dokonce u většiny okenních rámů a křídel s dvojskly či trojskly zcela vynechat klasické kovové výztuhy. Pokud to povolí statický posudek vyhotovený výrobcem oken, odlehčení kovové výztuhy případně její úplné odstranění z hlavní komory okenního profilu již samo o sobě vylepší tepelněizolační účinek okenních profilů. Vyplněním této komory vhodnou termoizolační vložkou se přiblížíme až k hodnotám tepelné vodivosti, která odpovídá tepelněizolačním parametrům zasklení. A právě tento cíl sleduje profine GmbH a značka TROCAL.

TROCAL 88+ AluClip – zásadní posun ve funkčnosti i designu

Okno TROCAL 88+ se svým systémem pro plastová okna je v současnosti považováno za jakousi metu ve svém oboru. Zachovává koncept středového těsnění v rámu, s nímž přišla značka TROCAL mezi prvními a které odděluje chladný a teplý okraj funkční spáry, tj. spáry mezi okenním rámem a křídlem. Tento prvek výrazně snížil riziko případné kondenzace za extrémně chladného počasí.

Pokud tedy hledáme špičkový systém pro okna s vynikajícími tepelně technickými vlastnostmi, jsme na správném místě. TROCAL 88+, kompletně šestikomorový systém se speciální montážní komorou v rámu, splní vysoké požadavky, neklade žádná omezení na výšku zabudování či barevnost a zaručuje vysokou životnost výrobků při zachování jejich plné funkčnosti. Nejstarší plastové okno na světě neslo značku TROCAL a padesátiletá zkušenost se zúročuje ve vysoké kvalitě současných nejmodernějších výrobků této značky.

Mohlo by se zdát, že tento pokrokový systém profilů pro výrobu oken již není možné vylepšit, ale opak je pravdou. Právě působivé opláštění a vzhled hliníkových oken nabízí nové, barevně neomezené estetické možnosti. Můžete zvolit práškové lakování v matu i lesku, eloxování, popřípadě potažení fólií v dřevěném dekoru. Při pohledu z interiéru jsou profily zpravidla v neutrální bílé barvě, nebo potažené fólií s dekorem dřeva. Hliníkové lišty jsou z vnější strany naklapnuty přímo na profil. V rozích je AluClip spojen na tupo, tedy v obdobném designu jako u dřevěných oken. Díky této kombinaci získáte okna, která jsou k nerozeznání od hliníkových, ale s vynikajícími tepelnětechnickými vlastnostmi. Cena je přitom v relaci oken plastových.

Je důležité zmínit, že opláštění hliníkovými předsazenými lištami lze realizovat nejen na nejmodernějších oknech z profilového systému TROCAL 88+, ale i na oknech z profilů InnoNova 70.M5 a InnoNova 70.A5.

TROCAL 88+ AluFusion – posílení statických parametrů i pozice na trhu

Za dlouhou dobu existence přišla firma TROCAL, později profine GmbH, s řadou inovací a vynálezů, z nichž některé se uplatňují dodnes. Jeden z těch novějších vznikl na bázi osvědčeného profilového systému TROCAL 88+ a dostal název AluFusion. Hliník netvoří v tomto řešení jen pouhé opláštění plastového profilu, ale inovativně zvyšuje statické meze plastového okna do rozměrů, které doslova překonají podlaží. Spojení křídla z PVC a funkčního hliníkového profilu zároveň slouží jako výztuž a zasklívací lišta. Zásadně je také posílena pasivní ochrana proti vloupání, tepelná i zvuková izolace. Opláštění AluFusion je prováděno na systémech TROCAL 88+ a také obou systémech TROCAL InnoNova 70 M5 stejně jako A5.





Výjimečné patenty v rukou vybraných dodavatelů

Hliníková opláštění AluClip a AluFusion přímo reagují na konkrétní přání zákazníků i moderní trendy trhu. Díky nim mohou výrobci oken nabídnout své výrobky bez zasklívacích lišt, okna extrémně velkých rozměrů s vynikající mi parametry a bezchybnou funkčností, protipovodňová nebo protilavinová okna. A to vše za cenu, která příjemně překvapí. Je však nutné dodat, že vzhledem k patentovým právům nebude každý z českých dodavatelů TROCAL oprávněn uspokojit poptávku. Na webové stránce www.trocal.cz najdete aktuální seznam dodavatelů, kteří toto oprávnění mají.

 
 
Reklama