Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová ročenka PASIVNÍ DOMY 2021 právě vychází

Pátráte po zkušenostech s bydlením v pasivním domě? Najdete jich 45 v novém vydání ročenky PASIVNÍ DOMY 2021, která v těchto dnech vyjde už posedmé

Co čeká stavebníky od 1.1.2022? Jak se žije v pasivním domě? Vyplatí se Nová zelená úsporám? Pátráte po zkušenostech lidí s pasivním domem? Co je pro stavbu pasivního domu ideální materiál - cihla nebo dřevo? Pro jakou tepelnou izolaci se rozhodnout? Vyplatí se pasivní nebo rovnou nulový dům?

Odpovědi a mnohem více najdete v nové ročence PASIVNÍ DOMY 2021.

Hlavním tématem letošní ročenky jsou cenné zkušenosti majitelů/uživatelů pasivních domů, a to domů realizovaných jak z prefabrikovaných cihelných materiálů, tak ze dřeva. Je jich tu celkem 45! Nechybí ani téma rekonstrukce – tři rekonstruované domy slouží jako doklad toho, že i starý dům lze přestavět do pasivního standardu.

Stavebně-technická část speciálu se zabývá okny pro pasivní domy z hlediska solárních zisků, dalšími tématy jsou střešní plášť domu, porovnání tepelných izolací, větrání, obsah CO2 ve vnitřním prostředí, vyladění otopného systému, blower-door test a jeho souvislost s úsporou za vytápění.

Nedílnou součástí ročenky jsou konkrétní projekty pasivních domů s informacemi o ceně domu, způsobu vytápění, půdorysy a kontakty na realizační společnosti realizující pasivní domy jak zděné, tak dřevěné.

Ročenku PASIVNÍ DOMY 2021 vydalo PRO VOBIS, s.r.o. ve spolupráci s Centrem pasivního domu, Státním fondem životního prostředí a veletrhem FOR PASIV. Od 5.3.2021 bude ročenka v prodeji v běžné prodejní síti tiskovin a v e-shopu vydavatele, dále pak na vybraných akcích Centra pasivního domu, na veletrhu FOR ARCH 2021.


PRO VOBIS, s.r.o.
logo PRO VOBIS, s.r.o.

České vydavatelství zaměřené na obor dřevostaveb a pasivních domů. Provozujeme rovněž rozsáhlý a vyhledávaný portál drevoAstavby.cz pro prezentaci firem z oboru dřevostaveb, kde jsou všechna naše periodika v online verzi. Naším dalším zaměřením je výroba ...

 
 
Reklama