Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dům jedním tahem představuje nové nízkoenergetické a pasivní domy

Dům jedním tahem (DJT) představil na podzimním For Archu katalog 8 nových nízkoenergetických a pasivních domů. Nyní najdete veškeré informace i na novém webu.

Osmička nových typových domů odpovídá na nejčastější požadavky klientů. K těm se stále častěji přidává také co nejnižší energetická náročnost domu a zapojení moderních technologií jako je rekuperace, nebo vytápění pomocí tepelného čerpadla.

Stejně jako úsporné domy od DJT, vychází i nové domy z výhod základního materiálu a stavebnicové technologie. S tepelnou izolací se začíná již u základů. Nízkoenergetické a pasivní Domy jedním tahem jsou v základním provedení navrženy na monolitické železobetonové desce na tepelně-izolačním zásypu z keramického kameniva Liapor. Obvodové stěny i příčky vyrobené z masivních prefabrikovaných dílců z LiaporBetonu mají díky příměsi keramického Liaporu vynikající tepelně-izolační vlastnosti.
Díky použití velkoplošných stavebních dílců vzniká v hrubé stavbě minimum spojů. Ty jsou opatřeny zálivkou s protismršťovací přísadou a přetěsněny izolací. Oproti běžným zdícím systémům má hrubá stavba Domu jedním tahem mnohem lepší předpoklady pro dosažení vzduchotěsnosti, která je u pasivních a nízkoenergetických staveb velmi důležitá.

Typový projekt zdarma
Jak je u DJT dobrým zvykem, k objednávce hrubé stavby, domu k dokončení, či domu na klíč získá zákazník typový projekt zdarma. Samozřejmostí je i možnost individuálních úprav typového projektu: přístavba garáže, úprava vnitřní dispozice, zrcadlové převrácení půdorysu apod.

Další informace nových domech i systému DJT najdete na webu www.dumjednimtahem.cz.


LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.

 
 
Reklama