Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

JRD posiluje svoji pozici lídra na trhu environmentálně šetrné výstavby

Developerská společnost JRD, která se v polovině minulého roku posunula do desítky nejsilnějších rezidenčních developerů, si zakládá na ohleduplném přístupu k životnímu prostředí, zdraví člověka a energetickým zdrojům.


Developer JRD se energeticky úsporným bytovým projektům věnuje již od svého vzniku a během 13 let spolu s dodavateli pracoval na vývoji a vylepšení materiálů a technologií pro pasivní domy. Jeho cílem je kromě výstavby vysoce kvalitních zdravých a úsporných bytů také posouvání hranic úsporného bydlení k nulovým až aktivním domům a šíření povědomí o prospěšnosti environmentálně šetrných staveb.

V rámci této strategie zahájil spolupráci s dalšími nezávislými odborníky. K nim patří například Petr Vogel ze společnosti EkoWATT, který je rovněž jedním ze zakládajících členů České rady pro šetrné budovy. Ten posuzuje řešení vypracovaná pro jednotlivé projekty a navrhuje změny, které budou mít pozitivní dopad nejen na kvalitu bydlení v bytech od JRD, ale promítnou se tak do rozvoje udržitelné výstavby v České republice.

„Společnost JRD si zakládá na odpovědnosti ke klientům i životnímu prostředí. Lídrem trhu šetrného bydlení je díky zcela odlišnému přístupu k výstavbě bytových domů, což nejlépe dokládá fakt, že řada zaměstnanců včetně majitele Jana Řežába ve svých projektech i bydlí. Za dob první republiky byl takový přístup samozřejmostí, dnes jde na developerském trhu velkých společností a nadnárodních korporací spíše o výjimku. Protože je mi přístup JRD k šetrné výstavbě velmi blízký, jsem rád, že se mohu zapojit do jejího rychle se rozvíjejícího týmu a předávat své zkušenosti a podněty,“ říká Petr Vogel, který byl v rámci své konzultační činnosti u návrhu a realizace desítek projektů.

Výsledkem spolupráce bude stanovení environmentálně šetrných standardů JRD, které budou pro klienty nově popsány v tzv. zelené knize.

 
 
Reklama