Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mezinárodní studentská soutěž Multi-Komfortní dům Isover 2015

Isover vyhlásil vítěze již jedenáctého ročníku Mezinárodní studentské soutěže Multi-Komfortní dům Isover 2015.

Soutěž je určena studentům architektury a stavebního inženýrství z vysokých škol ve všech zemích, kde společnost ISOVER působí. Účastníky mohou být jednotlivci i týmy v počtu max. 3 osob a každý smí do národního kola soutěže přihlásit pouze jeden projekt v jedné zemi.

Úkolem 11. mezinárodní studentské soutěže o nejlepší Multi-Komfortní dům, kterou společnost ISOVER připravila v úzké spolupráci s architekty Astana EXPO 2017, je navrhnout rezidenční budovy, které po skončení mezinárodní výstavy EXPO 2017 budou právě v Astaně postaveny.

V roce 2017 totiž hlavní město Kazachstánu - Astana organizuje mezinárodní výstavu Expo Astana 2017 Future Energy. Tato výstava má jasný cíl: prozkoumat strategie, programy a technologie usilující o rozvoj udržitelných energií, podpořit energetickou bezpečnost a efektivitu, podnítit využívání obnovitelné energie a seznámit návštěvníky s jejich zásadní, aktivní rolí v navrhování a provádění plánu energeticky efektivní produkce a spotřeby.

Studenti museli vytvořit udržitelný architektonický návrh v souladu s tématem Future Energy, který bude integrován do nového městského prostoru, bude respektovat Multi-Komfortní kritéria společnosti Saint-Gobain a zohlední extrémní klimatické podmínky Astany i regionální kontext.

Studentská soutěž Multi-Komfortní dům ISOVER probíhá ve dvou kolech:

V prvním kole se jedná o národní soutěž v každé ze zúčastněných zemí. V českém národním kole se umístily soutěžní projekty těchto tří soutěžních týmů:

  1. Martin Stark, Josef Hoffmann
  2. Zuzana Zelingerová, Jakub Med, Barbora Medová
  3. Michaela Záhorovská, Roman Belov

Všichni tito studenti postoupili do mezinárodního kola, které se bude konat v květnu v hlavním městě Kazachstánu, Astaně.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama