Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Alergici mají možnost najít útočiště v nízkoenergetických domech a bytech s řízeným větráním.

Na nízkoenergetické bytové domy se jako 1. v ČR zaměřila společnost JRD, s. r. o., která od r. 2003 zrealizovala 12 projektů a staví další. Zájemcům o zdravé bydlení nabízí zapůjčení bytu na zkoušku.

DOMOV MŮŽE BÝT RÁJEM PRO ALERGIKY

Čím dál více se ve větších městech rozmáhají alergie způsobené moderním životním stylem. Podle epidemiologických studií zaviní znečištěné ovzduší úmrtí až 300 tisíc občanů EU ročně. Lidé se špatnou aktivací protilátek na prach nebo pyl ale mají možnost najít útočiště v nízkoenergetických domech a bytech. Ty nešetří jen spotřebu energie, ale i zdraví svých obyvatel.

Absolutní odstranění alergenního prachu je prakticky nemožné, ale s výměníky na pylové a prachové filtry v pasivních bytech toho lze dosáhnout v maximální možné míře.

Nízkoenergetické a pasivní budovy celoročně zajišťují nejen příjemné vnitřní mikroklima, ale i celkový komfort v moderním bydlení. V České republice je leaderem ve výstavbě nízkoenergetických a pasivních bytů společnost JRD. Jejich systém větrání zpříjemňuje život zdravým lidem i alergikům.
Kvalitní vnitřní prostředí v nízkoenergetických stavbách zajišťuje systém řízeného větrání s rekuperací tepla, který odstraňuje pachy. V nízkoenergetickém bytě se nesetkáte se suchým vzduchem, nevyhovující teplotou ani s vydýchaným vzduchem způsobujícím únavu, bolest hlavy i špatný spánek. Nevhodná vlhkost ovzduší má za následek vysoušení sliznic a vznik plísní. To vede k časté nevolnosti, alergiím, bolesti kloubů a nervovým potížím obyvatel.

Alergie - důsledky - opatření - zapůjčení bytu na zkoušku


Společnost JRD, s. r. o. již zrealizovala 12 projektů NED a PD a ve výstavbě jsou projekty ve Strašnicích Vila Augustus a Vila Pod Altánem
 
 
Reklama