Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ytong ve svém týmu přivítal specialisty na energetické poradenství!

Ytong má nové odborníky s certifikátem „Specialista na energetické poradenství“. Pro zákazníky tak bude jednodušší výběr materiálu nebo rozhodování o vhodním konstrukčním řešení pro nízkoenergetický dům.

Zaměstnanci společnosti Xella CZ absolvovali školení k modernímu energeticky úspornému stavění. Školení se konalo pod vedením společnosti DEKRA v německém městě Emstal, kde se m.j. nachází i výzkumné, vývojové a školící středisko koncernu Xella, který zastřešuje výrobu pórobetonu Ytong v celé Evropě. Obsahem lekcí byla vesměs aktuální problematika nízkoenergetického stavění.

Odborníci značky Ytong načerpali znalosti a získali přehled:

  • o nové směrnici EPBD 2010, závazcích vyplývajících z Kjótského protokolu a energetické bezpečnosti zemí EU
  • o hodnocení budov v krajinách EU (nízkoenergetické domy, pasivní, nulové a plusové domy)
  • o nových poznatcích ve stavební fyzice (prostup tepla stavební konstrukcí, tepelný odpor, součinitel prostupu tepla, tepelné mosty, tepelné vazby)
  • o problematice kondenzace vodních par na konstrukci, o prostupu vodních par konstrukcí, kondenzaci v konstrukci, vypařování a celoroční bilanci
  • o tepelnětechnických požadavcích budov na vnitřní klima v zimním a letním období
  • o hodnocení energetické náročnosti budov a termografii
  • o možnostech testování vzduchotěsnosti budov a blowdoor testech
  • o energetických systémech budov, přípravě a distribuci tepla, technických zařízeních budov, jejich regulaci a řízení
  • o normách EN a ČSN

Z uvedeného přehledu je zřejmé, že se výrobce může chlubit skutečně špičkovými odborníky, kteří dokážou zaštítit odborné poradenství v teorii (proškolování stavebních firem apod.) i v praxi. Odborníci značky Ytong získali v Německu po úspěšném složení zkoušky odborný certifikát (DEKRA Cetrifikation GmbH), díky kterému se mohou těšit z oslovení „Specialista na energetické poradenství“.


Ke školení řekla vedoucí lidských zdrojů společnosti Xella CZ Lenka Kandrnálová:
Svým kolegům bychom rádi k absolvování školení a zisku certifikátu pogratulovali. Z jejich úspěchu mohou začít těžit především naši zákazníci. S našimi odborníky nemusí při výběru materiálu nebo rozhodování o nejlepším možném konstrukčním řešení pro nízkoenergetický dům tápat. Uvědomujeme si, že alfou a omegou každého zákaznického servisu jsou lidé, kteří za ním stojí. Proto každoročně investujeme do proškolování a vzdělávání svých zaměstnanců. Chceme, aby našim zákazníkům poskytovali relevantní a aktuální informace a stali se při výstavbě domu skutečnou oporou,“



Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama