Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SOLODOOR ručí za všechny své dveře pět let

Společnost SOLODOOR, přední český výrobce interiérových dveří a zárubní, prodlužuje záruční dobu na veškerý svůj sortiment z dosavadních dvou na pět let. Pětiletou záruku na všechny modely dveří i zárubní poskytuje SOLODOOR jako jediný výrobce v Česku.

„Protože pečlivě sledujeme a kontrolujeme všechny používané materiály i celý postup výroby, kvalitě našich dveří bezvýhradně věříme a jsme ochotni za ně dát ruku do ohně,“ uvedl generální ředitel SOLODOOR Martin Dozrál.

Dlouhá záruční doba, kterou SOLODOOR začne od poloviny září poskytovat na všechny své dveře i zárubně, je završením kroků, jimiž společnost kvalitu svých produktů oficiálně potvrdila. SOLODOOR již disponuje certifikátem Ekologicky šetrný výrobek. To v praxi znamená, že nejen při výrobě vytváří minimum látek zatěžujících životních prostředí (to představuje například zákaz používání PVC nebo minimalizaci formaldehydů apod.), ale současně jsou dveře absolutně ekologicky nezávadné při používání v domácnosti. To přitom není zdaleka samozřejmostí, protože u řady levných importovaných dveří chybí informace o použitých materiálech. Vzniká tak nejistota, zda z takových dveří, s nimiž jsou v každodenním kontaktu děti nebo domácí zvířata, nemohou unikat závadné látky. „Bylo potvrzeno, že například řada obalů potravin, nádobí i dokonce hraček uvolňuje toxické látky. Naše dveře naopak z tohoto i jiných hledisek naprosto bezpečné, takže je bez obav mohou instalovat třeba i rodiny s malými dětmi,“ vysvětlil Martin Dozrál.

Navíc SOLODOOR v nedávné době jako zatím jediný tuzemský výrobce dveří získal oprávnění označovat všechny své produkty známkou kvality CZECH MADE. Při komplexní prověrce přecházející přiznání CZECH MADE byla hodnocena nejen kvalita produktů, ale třeba i výrobní procesy, spotřeba energií či péče o zaměstnance.

„Máme pod perfektní kontrolou všechny materiály, výrobní procesy i výsledný produkt. Proto se nyní můžeme s klidným svědomím zaručit na dobu pěti let,“ dodal Martin Dozrál. Podle něho roli při rozhodování o prodloužení záruky sehrály také pozitivní zkušenosti z tisícovek českých domácností, kde dveře SOLODOOR bezvadně fungují řadu let.

Sortiment SOLODOOR v současné době zahrnuje 17 modelových řad interiérových dveří, s desítkami možností volby povrchové úpravy, barevného dekoru nebo prosklení. Drtivá většina dveří je nabízena v otočné i posuvné variantě a s možností přidat i obložkovou zárubeň ve stejném designu. SOLODOOR přitom každoročně uvádí na trh nové modelové varianty sledující nejmodernější světové trendy. Firma se tak v Česku stala například průkopníkem strukturovaných 3D povrchů dveří, pro letošní rok zase připravila řadu POLAR s nyní velmi moderním sněhobílým lakem.

Mimořádný důraz klade SOLODOOR na to, aby maximálně ulehčila výběr dveří zákazníkům. Výsledkem toho jsou internetové aplikace na www.solodoor.cz, které dovolují vše zařídit v klidu domova prostřednictvím počítače. Takzvaný konfigurátor dveří umožňuje do nejmenších detailů „vypilovat“ sestavu interiérových dveří – nejen technické parametry, ale i povrchovou úpravu, barevný dekor či typ prosklení. Další aplikace, nazývaná vizualizace dveří v interiérech, pak umožňuje sledovat, jak dveře pasují přímo do interiéru. Naprostou novinkou je varianta, kdy uživatelé mohou do aplikace nahrávat přímo fotografie svého vlastního interiéru a posuzovat jednotlivé varianty přímo „u sebe doma“.

Společnost SOLODOOR dosáhla v loňském roce obratu 280,482 milionu korun, když prodala 141 tisíc kusů interiérových dveří a 63 tisíc obložkových zárubní. Tržní podíl společnosti činí v tuzemsku zhruba 20 %.

 
 
Reklama