Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SOLODOOR přichází s počítačovou revolucí ve výběru dveří

Společnost SOLODOOR, přední domácí výrobce dveří a zárubní, spustila na svých stránkách www.solodoor.cz revoluční program, který zcela zásadním způsobem ulehčí zákazníkům rozhodování při koupi nových dveří. Zdokonalená verze aplikace „Vizualizace dveří v interiérech“ totiž umožňuje do počítače nahrát fotografii vlastního obývacího pokoje, kuchyně či ložnice a poté libovolně zkoušet, který model a dekor dveří s interiérem nejlépe ladí. Celý výběr dveří tak může proběhnout v klidu domova u obrazovky počítače, odpadá listování katalogy, běhání po prodejnách a nejistota spojená s tím, jak budou dveře a zárubně doma vypadat.

„Vybrat z desítek modelů dveří ty pravé, není jednoduché. Zákazníci často váhají s rozhodnutím, protože si nedovedou přesně představit, jak se konkrétní dveře budou hodit do jejich bytu. Dveře v reálném interiéru totiž vypadají jinak než vystavené v prodejně či na obrázku v katalogu,“ uvedl generální ředitel SOLODOOR Martin Dozrál.

Práce s aplikací je velmi jednoduchá a její intuitivní ovládání bez problémů zvládnou všichni běžní uživatelé počítače. První krok po otevření aplikace představuje nahrání fotografie vlastního interiéru. Následuje editace polohy dveří - uživatel v obrázku umístí obdélník do prostoru, kde chce mít dveře. Nejčastěji samozřejmě do stávajícího dveřního otvoru, není problém ovšem dveře situovat i jinam, kde zatím nejsou, ale kde o nich třeba uvažuje. V dalším postupu pak již stačí prohlížet, jak jednotlivé modely dveří pasují do interiéru. Uživatel přitom může průběžně měnit modelové řady, barevné dekory či typ prosklení. Zároveň jedním kliknutím získá informaci o ceně zvolené sestavy. Ve finále pak systém umožňuje vysněnou kombinaci uložit do počítače, odeslat e mailem nebo se s ní pochlubit na facebooku. „Víme, že zákazníci chtějí svůj výběr často s někým konzultovat. Naše aplikace umožňuje okamžitě volbu dveří odeslat například architektovi nebo prostě jen kamarádům a poradit se,“ dodal Martin Dozrál.

Kromě možnosti vybírat dveře do místností ve vlastním bytu nabízejí vizualizace i osm modelových interiérů (například ložnice, obývací pokoj, kuchyně, chodba), kde lze zcela identicky zkoušet různé varianty dveří. V každém interiéru může uživatel měnit barvu stěn a podlah a zároveň sledovat, jak tato barevná úprava ladí s dveřmi. Nebo lze zvolit opačný postup – tedy k vybrané barvě stěny či podlahy hledat v sortimentu SOLODOOR ty nejhezčí dveře.

Systém vizualizací je navíc provázán s takzvaným konfigurátorem dveří, který poskytuje dokonalý přehled o celém sortimentu SOLODOOR. V konfigurátoru může zákazník kombinovat různé modely, dezény povrchu, (CPL, fólie, dýha apod.), typ prosklení, další doplňky a technické podrobnosti (rozměr dveří, pravé nebo levé dveře). Okamžitě získává perfektní obrázek dveří a také přehled o ceně zvolené sestavy.

Vizualizace přitom skvěle poslouží nejen koncovým zákazníkům, ale představují vynikajícího pomocníka například i pro prodejce nebo architekty. Prodejci je ocení při komunikaci se zákazníkem, v rámci poradenství pří výběru dveří, ale i při výrobě vlastních propagačních materiálů. Architekti zase mohou systém využít například při tvorbě vlastních návrhů interiérů.

 
 
Reklama