Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

1 729 Kč. Tak malé jsou měsíční provozní náklady na provoz domu LARGO 85

A máme důkaz z provozu rodinného domu LARGO 85 Atyp, ve kterém bydlí pan Tomáš s rodinou. Přízemí vytápí elektrickými rohožemi, podkroví přímotopy. Celkové roční výdaje za elektřinu činí pouhých 20 750 Kč!

V rozhovoru čerstvý majitel domu prozradil, jak je spokojený s průběhem výstavby a individuálními úpravami. A teď, po roce bydlení, mohl zhodnotit i to, jak se v domě LARGO 85 bydlí a kolik ho to vlastně stojí.

Náklady na provoz domu nižší než náklady na provoz bytu? Ano, je to možné. Zejména, když bydlíte v úsporné dřevostavbě. To Vám potvrdí i pan Tomáš. Se dvěma malými dětmi rozhodně na topení nešetří a místnosti v zimním období temperuje minimálně na 22 °C. "Někteří mí známí se při představě vytápění elektřinou zhrozili. Já jsem se ale nenechal vystrašit," komentuje pan Tomáš.

Pan Tomáš bydlí s rodinou v Rýmařově, tedy prakticky na úpatí Hrubého Jeseníku. Hory tady významně ovlivňují počasí - průměrná roční teplota je tu pouhých 5,8 °C. V lednu průměrná teplota klesá na - 4,7 °C. Náklady na provoz domu jsou podle hodnocení pana Tomáše i podle našeho názoru perfektní.

Přízemí vytápí elektrickými rohožemi, podkroví přímotopy. Celkové výdaje za elektřinu činí pouhých 20 750 Kč! To je 1 729 Kč za měsíc. Provoz nové dřevostavby je tedy levnější než provoz stejně velkého bytu.

Roční výdaje za elektřinu u domu LARGO 85 ATYP nepřesáhnou 21.000 Kč RD Rýmařov dřevostavba RD na klíč
Roční výdaje za elektřinu u domu LARGO 85 ATYP nepřesáhnou 21.000 Kč.
 
 
Reklama