Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

22 000 domů od RD Rýmařov by už vydalo na středně velký okres

Přesně tolik domů již RD Rýmařov za čtyřicet let postavil. V posledních letech se trendy v českém stavebnictví začaly obracet. Doba velkých a drahých vil je dávno pryč. Nejžádanějšími stavbami jsou domy v ceně okolo 2 mil. Kč.

Rodinný typový dům NOVA 101 od RD Rýmařov
Rodinný dům NOVA 101 z typové nabídky společnosti RD Rýmařov


Společnost RD Rýmařov v těchto dnech dokončuje montáž rodinného domu s výrobním číslem 22 000. Přesně tolik domů již firma RD Rýmařov za čtyřicet let, kdy je na trhu, postavila. Tolik domů by už vydalo na středně velký a poměrně hustě zabydlený okres - například Novojičínsko, tady je podle údajů z loňského sčítání lidu jen o tisíc rodinných domů více.

Nový rodinný dům s pořadovým číslem 22 000 stojí na Pardubicku. Dům vychází z typové nabídky NOVA 101.

„V posledních letech se trendy v českém stavebnictví začaly naprosto obracet. Doba velkých a drahých vil je dávno pryč. Nejžádanějšími stavbami jsou domy v ceně okolo 2 milionů korun, a to na pozemcích, které mají hodně pod 1 000 m2. Našimi typickými zákazníky jsou páry mezi 30 až 45 lety. Nízkoenergetické parametry Rýmařovských domů jsou samozřejmostí a naši zákazníci to dobře vědí,“ uvedl obchodní ředitel společnosti RD Rýmařov Ing. Jiří Pohloudek.

Receptem na úspěch je ve firmě RD Rýmařov především rozsáhlá typová škála domů s energeticky efektivními parametry evropské úrovně v přijatelných cenách. To umožňuje zákazníkům výběr domů dle momentální potřeby každé rodiny.

Za poslední 3 roky prodáno 1 000 domů typu NOVA 101

Všechny produkty firmy RD Rýmařov předstihují současné trendy moderního stavebnictví. Firma byla u vzniku unikátního projektu Inovačního a výzkumného centra při stavební fakultě Technické univerzity v Ostravě. Právě propojení výzkumu a praxe umožňuje firmě uvádět na trh výrobky vysokých kvalitativních parametrů.

Rodinný dům RD Rýmařov s číslem 22000 typ NOVA 101
Stavba domu s výrobním číslem 22 000

„Není náhodou, že dům s číslem 22 000 je typ NOVA 101. Tento dům je nyní vlajkovou lodí prodeje RD Rýmařov. Byl vytvořen na základě zkušeností firmy a přání zákazníků a během tří let bylo postaveno tisíc těchto domů. Je to rekord v rámci domácího stavebnictví v prodeji jednoho typového domu,“ doplnil Ing. Jiří Pohloudek.

Firma RD Rýmařov na právě proběhlém stavebním veletrhu For Arch 2012 představila další cenově dostupný dům Largo 85, který je koncipován na současné potřeby a možnosti zákazníků. Dům firma dodává včetně základové desky v ceně 1 680 000 Kč bez DPH.

Expanze Rýmařovského Václava do zahraničí pokračuje

„Našim firemním maskotem je Rýmařovský Václav, typický šikovný český technik. A mohu vám říci, že o české odborníky je ve světě zájem. Úspěšně pokračujeme v naší expanzi na Ukrajině, v Polsku a v Rakousku,“ uvedl Ing. Jiří Pohloudek.

180 bytů v Polsku

Firma RD Rýmařov se nezabývá jen stavbou rodinných domů. V polské Lodži připravuje již druhou etapu čtyřpatrového bytového komplexu o 180 bytech. Zde poprvé jako česká firma realizovala technologii lehké prefabrikace ve čtyřech patrech.

Kongresové centrum a byty ve Vídni

V současné době RD Rýmařov dokončil kongresové centrum u Vídně v celkové hodnotě 3,5 milionů eur. Další bytový projekt za více než 5 milionů eur zahájila firma v těchto dnech také u Vídně.

 
 
Reklama