Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nízkoenergetické dřevostavby se systémem inHome

Zahájení spolupráce Insight Home a SUP-TECHNIK se společností Ecomodula, špičkou v oblasti nízkoenergetických dřevostaveb. Navíc každý postavený dům bude vybaven systémem chytré domácnosti inHome.

Zahájili jsme spolupráci se společností Ecomodula s.r.o. , která staví ekologické, inteligentní, nízkoenergetické dřevostavby vysoké kvality nejen v České republice, ale i v Evropě. K dosažení maximální úspory energií a uživatelského zdraví používá nejnovější technologie a v ekostavebnictví patří ke špičce. Právě z těchto důvodů se spojila s námi a s naším partnerem, společností SUP-TECHNIK spol. s r.o. Každý dům bude vybaven systémem chytré domácnosti inHome.

Domy společnosti Ecomodula patří k energeticky vysoce úsporným a splňují nejvyšší parametry energetické náročnosti. To, že patří k opravdové špičce dokazují různá ocenění jako například Dřevěná stavba roku 2011, kde získala ocenění jak od odborné poroty, tak ve veřejném hlasování.

Aby domy byly co nejekonomičtější, jsou vybaveny systémem inHome, který řídí vytápění a rekuperaci, osvětlení, stínění, měření energetické bilance, zabezpečovací systém a vzdálený přístup. inHome na základě chování obyvatel a meteorologických podmínek nastavuje optimální režimy vytápění, chlazení, stínění a rekuperace. Obyvatelé mohou ovládat svůj dům z chytrých telefonů, tabletů nebo osobních počítačů nejen doma, ale také odkudkoli, kde jsou připojeni k internetu.

Vše je založeno na inteligentním rozvaděči, který dodává společnost SUP-TECHNIK spol. s r.o. Ten obsahuje řídicí jednotku, spínací a měřící aktory, stmívače a binární vstupy, které dodává společnost Teco a.s. Dále obsahuje zabezpečovací systém Paradox, aktivní prvky počítačové sítě a WiFi access point.

Systém inHome byl lokalizován do francouzštiny, protože jedny z prvních dodávek domů Ecomodula směřují právě do Francie. Společnost SUP-TECHNIK se musela vypořádat i s velice přísnou francouzskou normou na realizaci elektroinstalace.

Dům Ecomodula s inHome
Více informací o Dřevostavbách se systémem inHome
 
 
Reklama