Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Natura Space - ryzí dřevostavba

Natura Space od EUROPANELu je funkční bydlení, které odpovídá moderním trendům a přesto nezruinuje Váš osobní rozpočet. Cílem bylo vytvořit koncepci jedno nebo dvoučlenné domácnosti umožňující další rozšíření i pro větší rodiny.

Rodinný dům Natura Space je odpovědí na poptávku po cenově dostupných, rychle sestavitelných domech, které jsou z podstaty nízkoenergetické. Využívá moderních stavebních systémů, jeho základem je systém EUROPANEL. Stavba je řešena kompletně bez mokrých procesů včetně základové desky, což výrazně zkracuje proces realizace. Dům je navíc založen nad úrovní terénu na zemních vrutech, což snižuje cenu již v počátcích stavby.

Jádro jako centrum všech sítí

Největší pozornost si však zaslouží revolučně řešené jádro domu Natura Space. Společnost Europanel totiž uvedla koncept prefabrikovaného jádra, které se nainstaluje ihned v prvních fázích výstavby domu. Toto jádro je jakýmsi technickým centrem, do kterého jsou směřovány veškeré sítě - tedy elektřina, voda nebo odpady.


Součástí jádra je koupelna s toaletou, je zde umístěn bojler a pračka, z vnější strany je na jádro ukotvena kuchyňská linka. Jádro zároveň slouží pro výstup do nadzemního podlaží, neboť „střecha“ jádra může sloužit k umístění ložnice nebo pracovny.

 
 
Reklama