Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KASPER CZ nebude chybět na veletrhu Dřevostavby 2012

V rámci veletrhu Dřevostavby 2012 (23. - 26. 2.) můžete navštívit stánek L22 společnosti KASPER CZ. Přední český výrobce dřevěných konstrukcí tam představí své zajímavé realizace a technologie.

Dům v Oboře

Projektanti, stavební a developerské firmy, ale i běžní zájemci uvažující o stavbě dřevěného domu mohou v rámci veletrhu Dřevostavby 2012 (23. - 26. 2.) navštívit stánek společnosti KASPER CZ.

Dynamika, precizní služby, moderní prostředí i výrobní trendy. To jsou atributy, které charakterizují činnost trutnovské firmy KASPER CZ, jednoho z leaderů v oblasti výroby dřevěných konstrukčních systémů. Tato trutnovská firma zde prezentuje rovněž nejzajímavější projekty, které v současné době realizuje nebo již zrealizovala.

KASPER CZ zastřešil viniční lis v Botanické zahradě Praha
V listopadu loňského roku společnost získala netradiční zakázku, kterou realizovala pro Botanickou zahradu hl. m. Prahy v Tróji. Tato spravuje také památkově chráněnou vinici sv. Klára, která patří k nejstarším. Zajímavým unikátem je zde historický viniční lis z roku 1801, který společnost KASPER CZ zastřešila. Střecha přístřešku má tvar prostorového trojúhelníku odvozeného z válcové plochy. Hlavní nosné prvky jsou obloukové segmenty podepřené devíti sloupy, paprskovitě se rozbíhající ze třech základových patek. Konstrukce je v rovině střešního pláště ztužena soustavou podélných a diagonálních prvků, která je následně zakrytá palubkami z cedrového dřeva. Přístřešek je visutý a spočívá celkem na devíti dřevěných podporách, taktéž z lepeného lamelového dřeva. Dokončené dílo tvoří novou dominantu vinice sv. Kláry.

KASPER CZ realizoval Dům v Oboře
Pozoruhodnou stavbou, se kterou se budou moci návštěvníci veletrhu seznámit, je rovněž „Dům v Oboře“, jež společnost KASPER CZ realizovala podle návrhu architektů Martina Rajniše a Davida Kubíka pro soukromého investora. Nenápadný, ale rozsáhlý objekt s překrásným výhledem se nachází v chráněné krajinné oblasti Český les.


KASPER CZ disponuje unikátními technologiemi V červenci letošního roku spustila společnost KASPER CZ výrobu na novém, v českých zemích unikátním dřevoobráběcím stroji. Stroj nese označení K2i-1250 a je schopen s milimetrovou přesností a bez nutnosti měření a rýsování opracovávat materiál v rámci sériové i kusové výroby. „Dalšími z řady výhod tohoto systému je i maximální hospodárnost a zrychlení výroby, které je v porovnání se standardním strojem K2i patnáctiprocentní,“ uvedl ředitel společnosti David Kasper.

S těmito i řadou dalších zajímavých informací z oblasti činnosti společnosti KASPER CZ se mohou návštěvníci veletrhu Dřevostavby 2012 blíže seznámit na stánku firmy - stánek L22
 
 
Reklama