Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zahradním chatám neodzvonilo

Jestliže si chatou nechcete narušit přírodní prostor, pak obvykle volíte dřevostavbu. Alternativou je panelová dřevostavba. Stavební systém EUROPANEL přináší plnohodnotné bydlení s nízkými provozními náklady.

Přestože nadcházející roční období odsouvá radosti kolem zahrady na vedlejší kolej, co takhle zapřemýšlet, jak svou zahradu příští rok vylepšit? Během zimy nemusíte zalévat, hnojit, plít ani okopávat. Zkuste tento čas tedy věnovat nápadu postavit si na zahradě malou chatku. Přes zimu budete mít dostatek času, abyste si ujasnili své úmysly. Navíc můžete obhlédnout chatky známých a sousedů, abyste zjistili, co se vám líbí, co nikoliv a čeho se máte u své chaty vyvarovat.

Ještě před třiceti lety bylo naprosto běžné, že mnozí z nás odjížděli na víkendy a prázdniny mimo město. Vznikly kolonie chatových osad se zahrádkami, které jsme měli často raději než vlastní bydlení, ve kterém jsme spávali během všedních dnů. Se změnou společenských poměrů jakoby chatám odzvonilo. Není se čemu divit. Možnosti, kam vyrazit na dovolenou, najednou skýtaly neomezené množství i těch nejexotičtějších míst. Zahradní chaty se však vracejí a kromě krásného doplňku představují i velmi funkční prvek.

5 důvodů, proč si pořídit zahradní domek
  • Krásná dekorace: zahrada je nikdy nekončící maraton nápadů, jak okolí svého domu stále vylepšovat. Až s malým domkem bude vaše zahrada kompletní a především útulná. Chatka o vás prozradí, že jste milovníci přírody a rádi byste v ní trávili všechen svůj volný čas.
  • Relaxace: jelikož domek zútulní vaši zahradu, bude ještě více příjemné trávit v ní spoustu času. Navíc pokud se budete chtít uklidit před celým světem i vlastní rodinou, zahradní domek vám poskytne nerušené útočiště.
  • Úložný prostor: správně vyprojektovaná chatka vám poskytne nejen prostor relaxační, ale navíc i prostor pro uložení zahradního nářadí nebo například sezónního oblečení či sportovních potřeb.
  • Náhradní bydlení: zahradní chatku je dobré koncipovat jako malé kompletní bydlení. Oceníte ji pak ve chvíli, kdy opravujete svůj velký dům nebo například malujete. Chatka vám poskytne dočasný azyl se 100% komfortem. Myslete také letní grilování a jiné sešlosti. V chatce můžete pohodlně ubytovat své přátele či příbuzné.
  • Dětské dobrodružství: znáte přece malé děti. Touží po dobrodružství, které často končí malými katastrofami. Zahradní domek představuje alternativu, jak dětem dopřát nekontrolovanou svobodu a přesto je mít pod dozorem.
Postavit zahradní chatu není náročné

Jestliže si chatou nechcete narušit přírodní prostor, pak je nejrozumnější volit dřevostavbu. Tu však nepředstavují jen klasické sruby. Alternativou je například panelová dřevostavba, která vám navíc poskytuje spoustu výhod. Stavební systém EUROPANEL přináší možnost, jak rychle a za rozumné peníze postavit plnohodnotné bydlení s nízkými provozními náklady. Přestože se doporučuje, abyste realizaci nechali na odborné firmě, hrubou stavbu zahradního domku zvládne při troše šikovnosti postavit i zkušený kutil, a to během několika dnů. Abyste získali lepší představu o tom, jak se staví taková panelová dřevostavba, podívejte se na www.europanel.cz.

 
 
Reklama