Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

24patrová administrativní budova "MOL Campus" v Budapešti

Nová centrála pro 2 500 zaměstnanců u Dunaje v jižní části Budapešti bude splňovat nejvyšší standardy energetické účinnosti a udržitelnosti. Cílem je i environmentální certifikace budov LEED i BREEAM.

24patrová administrativní budova
24patrová administrativní budova "MOL Campus" v Budapešti usiluje o environmentální certifikaci budov LEED i BREEAM

Zsolt Hernádi, předseda představenstva a generální ředitel Skupiny MOL, uvedl: „Stavíme nejmodernější administrativní budovu v regionu, MOL Campus. Tento objekt je vyvrcholením budování tržní pozice a kultury Skupiny MOL během uplynulých dvaceti let, ale je také základem naší budoucnosti.“
Zdůrazňuje, že skupina MOL žije v symbióze s životním prostředím, investuje do budoucnosti a vytváří inspirující pracovní prostředí pro zaměstnance. Nová centrála bude soustředěním na jedno místo nejen generovat značné provozní synergie, ale bude také hrát podstatnou roli při přetváření zkušeností zaměstnanců, rozšiřování spolupráce a vytváření kvalitnějšího fyzického, technologického a kulturního prostředí. To bude rozhodující pro přilákání a udržení vysoce kvalitní, mobilní a technicky zdatné pracovní síly v budoucnosti.

Spolupráce s místními i zahraničními architekty

Skupina MOL si na naprojektování interiéru budovy MOL Campus najala berlínské projekční studio KINZO, které realizovalo v předchozím období některé projekty spojené s návrhem interiéru pro velké administrativní budovy, jako je například ERSTE Campus ve Vídni, centrálu Adidas v Herzogenaurachu či kancelář SoundCloud v Berlíně. Místním partnerem KINZO je společnost Minusplus. Interiér budovy MOL Campus navrhlo jedno z nejrenomovanějších architektonických studií na světě, britské Foster + Partners, které bude v koordinaci s berlínským studiem KINZO odpovědné i za některé interiérové komunitní prostory. Maďarským partnerem Foster + Partners je studio FintaStudio.
24patrová administrativní budova MOL Campus v Budapešti usiluje o environmentální certifikaci budov LEED i BREEAM
24patrová administrativní budova "MOL Campus" v Budapešti usiluje o environmentální certifikaci budov LEED i BREEAM
 
 
Reklama