Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přenosné ozvučení s překvapivým výkonem

Často se setkáváme s potřebou ozvučit venkovní akci v místech, kde chybí přípojka elektrické energie. Pro tyto účely byly vyvinuty přenosné systémy ZP.

Firemní setkání, večírek pod širým nebem, kladení věnců u památníku, otevírání nového úseku dálnice - to vše jsou příležitosti, při kterých se pronášejí projevy, přivítání či přípitky. Avšak už při relativně malém počtu účastníků není možné spoléhat pouze na hlasivky řečníků, je nutné počítat s ozvučením. Mnohdy to znamená přivézt těžkou aparaturu, agregát pro napájení a minimálně jednu osobu na obsluhu celého zařízení.

Podstatně levnějším a jednodušším řešením je použití přenosných systémů ozvučení řady ZP, které mají překvapivě velký výkon vzhledem ke svým rozměrům. Například model ZP-20, který je vybaven bezdrátovým mikrofonem (viz obrázek), váží pouhých 2,4 kg a dosah jeho slyšitelnosti je až 50 metrů ve volném prostoru, což je pro většinu akcí, doprovázených mluveným slovem, zcela dostačující.

V nabídce jsou také větší systémy (např. ZP-42), které dokáží na jedno nabití fungovat až 6 hodin nepřetržitě, jsou vybaveny přehrávačem USB/SD a dosah jejich slyšitelnosti je až 100 metrů.
Obsluha všech těchto zařízení je nesmírně jednoduchá, v podstatě je stačí jen zapnout a nastavit hlasitost. Celá jejich konstrukce je vyrobena z kvalitní hliníkové slitiny, jsou tedy lehké, odolné a připravené k okamžitému použití, kdykoli je to potřeba. To jsou také hlavní důvody jejich obliby nejen mezi radnicemi měst, školami či soukromými firmami, ale hlavně u farností, které je využívají pro ozvučení poutí, pohřbů nebo bohoslužeb pod širým nebem.

 
 
Reklama