Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Designové akustické prvky – volně zavěšené stropní absorbéry

Pokud do objektu nelze namontovat tradiční stropní podhledy z důvodu velkoformátových oken, z důvodu historické stavby či v případě mimořádných požadavků na akustickou účinnost a design stropu, existuje funkční, elegantní a skvěle vypadající řešení.

Použijte volně zavěšené stropní absorbéry ROCKFON Eclipse z kamenné vlny. Různá nastavení výšky zavěšení, kombinace tvarů a barev dělají ze stropu jedinečnou záležitost.

  • Čtvercové, obdélníkové, kulaté a také nestandardní geometrické tvary.
  • K dispozici jsou v barvách od bílé po neomezenou škálu barev dle NCS vzorníku.
  • Díky téměř neviditelné instalaci máte dojem, že strop doslova plave v prostoru.
  • Volné zavěšení nenarušuje cirkulaci vzduchu a akustika je vyřešena díky absorpci zvuku z obou stran desek.
  • Reakce na oheň je dle normy EN 13501-1 klasifikována nejbezpečnější třídou A1, což znamená, že se desky žádným způsobem nepodílejí na šíření ohně a neprodukují téměř žádný kouř.

„Luxusnost této značky byla určující pro projekt, jeho realizaci i dokončení. Vysoký standard byl na prvním místě,“ vysvětluje architekt Mariusz Wrzeszcz, autor projektu pro společnost Duda Cars , která je největším prodejcem značky Mercedes-Benz v Poznani. „Hledali jsme moderní řešení pro velké prostory a výšku. Zároveň bylo ale nutné, aby budova a její interiér nepůsobili monumentálním, studeným nebo prázdným dojmem.“

„Stropy ROCKFON nám umožní dosáhnout elegantního a prestižního efektu. Interiér vlastně obsahuje umělecké prvky, vždyť samotná vozidla jsou uměleckými díly. A naše elegantní, vysoce kvalitní stropy tento efekt umocňují,” doplňuje architekt.


 
 
Reklama