Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

REHAU - Váš partner pro obnovu bytových domů

Kanalizační potrubí se v panelových bytových domech starších 30 let dostávají na hranici své životnosti. Poruchy, jako například netěsnosti, zápach a korozí ohrožené potrubí vody a plynu, představují ohrožení majetku a bezpečnosti obyvatel.

Proč RAUPIANO na kanalizaci?

Podle průzkumů uskutečněných v zemích Evropské unie je právě hluk jednou z hlavních příčin nespokojenosti s vlastním bydlením. Jedním z nejvýraznějších zdrojů hluku je přitom sanitární zařízení s příslušným odpadním potrubím z azbestocementu nebo PVC. Nejčastějším místem vzniku hluku v rámci vnitřní kanalizace jsou hlavní stoupací potrubí, která ruší více uživatelů bytových domů zároveň. Mnozí z nás tuto situaci pociťují denně na vlastní kůži. Navíc staré potrubí z azbestocementu, vzhledem ke své vysoké hmotnosti, nevykazuje až tak špatné akustické vlastnosti. Běžné potrubí z plastu (polypropylen nebo PVC) je na tom výrazně hůře. Bylo by proto hříchem při rekonstrukci nahradit staré potrubí novým s ještě horšími vlastnostmi. RAUPIANO je řešením – má špičkovou schopnost tlumit hluk, vysokou těsnost a životnost. Montáž potrubí je jednoduchá – bez lepení, zápachu či špíny, jen zasouváním hrdel s těsněním.

Obnova bytové zástavby


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...

 
 
Reklama