Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka letošní sezony: Akustický panel z masivního dřeva

NOVATOP ACOUSTIC je akustický panel vyrobený z třívrstvé masivní desky (SWP) perforované do různých profilů. Funkční i estetické řešení interiéru, profily podle vaší fantazie, až 48 barevných odstínů izolace.

Akustické panely jsou určeny pro zlepšení akustické pohody, především doby dozvuku, zvýšení srozumitelnosti nebo snížení hluku v uzavřeném prostoru, kde se zdroj zvuku většinou nachází. Výběr vhodného produktu pro řešení prostorové akustiky se řídí nejen akustickými požadavky na pohlcování a rozptylování zvuku, ale také hledisky estetickými, hygienickými, požárními apod.

NOVATOP ACOUSTIC je akustický panel vyrobený z třívrstvé masivní desky (SWP) perforované do různých profilů. Podíl perforované plochy a tvar profilu se u jednotlivých typů liší. Perforovanou desku lze ve výrobě doplňovat zvukovou izolací, celková skladba panelu se volí dle akustických požadavků projektu. Takto prefabrikovaný panel je připraven přímo k montáži jako podhled.

  • Zvuková izolace: Panel lze ve výrobě doplnit tzv. zvukovou izolací, která má zásadní vliv při pohlcování zvuku (dřevovláknitá izolace, netkané textilie, kazety z minerální vlny až ve 48 barevných odstínech).
  • Zavěšení: Panely se při instalaci přichytí na laťový rošt nebo kovový závěs. Nad panelem tak vznikne vzduchová mezera, která má velmi důležitou roli pro zlepšení akustických vlastností.
  • NOVATOP ACOUSTIC lze namontovat již ve výrobě na konstrukční stropní panel NOVATOP ELEMENTS. Vzniká tak komplexně řešený stropní prvek pro individuální projekty. Skladba elementu se volí dle požadavků projektu
Novatop Acoustic akustický panel z třívrstvé masivní desky SWP perforované do různých profilů zvuková izolace
Podrobné informace o NOVATOP ACOUSTIC
 
 
Reklama