Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Online akustický pokus účinku izolací z kamenné vlny ROCKWOOL

Hluk se šíří jak z exteriéru, tak v interiéru budov. Jedinou efektivní ochranou je kvalitní zvuková izolace staveb. Ověřte si sami její účinek a vyzkoušejte si akustický pokus online…

Zvuk a hluk – zdánlivě podobná slova, která mají v realitě naprosto odlišný význam. Zvuk, který překročí přijatelnou hranici, se mění na hluk a před tím je třeba chránit naše vnímání.

Hluk, který nás obklopuje ve venkovním prostředí, ovlivníme jen stěží. Je však naprosto zbytečné, aby se stal součástí našeho každodenního života doma, v zaměstnání nebo v jakékoliv budově, ve které trávíme čas.

Jak tedy dostatečně chránit stavby před hlukem? Na prvním místě je zajištění akustiky budov kvalitním zvukovým izolantem. Ideální volbou pro tento účel jsou akustické izolace z kamenné vlny.

Kamenná vlna ROCKWOOL vyráběná z přírodního čediče má otevřenou vláknitou strukturu, která umožní pohltit a regulovat nepříjemný hluk. Přesvědčit se můžete prostřednictvím online akustického pokusu.

Akustický pokus online účinku izolací z kamenné vlny Rockwool

Pokus je prezentován na bytovém domě a v rámci tří bytových jednotek se testuje účinek akustických izolací ROCKWOOL pro jednotlivé konstrukce. V případě tohoto pokusu se jedná o příčku, střechu a podlahu. Výsledek porovnává stav bez zvukové izolace a po její aplikaci.

Zvukové izolace z kamenné vlny ROCKWOOL přináší komplexní řešení pro bytové domy, rodinné domy, administrativní budovy i další veřejné stavby. Produktové portfolio zahrnuje koncepci akustických izolací pro každý typ konstrukce. Podrobné informace se dozvíte na stránkách www.rockwool.cz, v prospektech Akustika obytného domu a Akustika průmyslových staveb a v technických listech jednotlivých produktů.
 
 
Reklama