Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dřevařský ústav provádí mezinárodní výzkum dřevozpracujícího průmyslu pro Lesy České republiky

Podnik Lesy ČR, který obhospodařuje 47 procent lesů v ČR, zadal Dřevařskému ústavu komplexní průzkum a zhodnocení situace v oblasti dřevozpracujícího průmyslu v České republice, Polsku, Slovensku, Německu, Rakousku.

V rámci studie budou osloveny všechny významné státní i soukromé instituce ve vybraných zemích. Cílem ročního výzkumného úkolu je návrh opatření ke zvýšení spotřeby surového dříví a jeho následného zpracování v České republice.

V rámci zhodnocení můžeme uplatnit zkušenosti auditorů z terénu, kteří dlouhodobě provádějí praktické dohledy a kontroly v místě produkce a zpracování dřeva,“ komentuje situaci Ing. Jitka Beránková, ředitelka Dřevařského ústavu, a doplňuje: „Takto rozsáhlý a komplexní průzkum se ještě v oboru nerealizoval. Budeme analyzovat a hodnotit stav spotřeby dřeva v ČR a ve všech okolních státech, včetně zahrnutí hlavních faktorů ochrany trhu, veřejné podpory a vládní politiky.

A dále komentuje: „Na základě výsledků analýzy provedeme fragmentaci spotřeby dřeva do odvětví a oborů, včetně identifikace hlavních kritických míst a navrhneme řešení ke zvýšení spotřeby dříví v ČR.Součástí práce našeho týmu bude i analýza životního cyklu výrobků a staveb na bázi dřeva a její interpretace do argumentace pro návrh opatření.

 
 
Reklama