Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dřevostavby - dřevěná klasika

Současná nabídka typizovaných projektů i na míru upravených staveb předkládá bezpočet variant a možností. Jeden typ staveb však vždy upoutá pozornost a dostává se do popředí zájmu. Dřevostavby.

Dřevěná klasika

Současná nabídka typizovaných projektů i na míru upravených staveb předkládá skutečně bezpočet variant a možností. Jeden typ staveb však vždy upoutá pozornost a začíná se celkem přirozeně dostávat do popředí zájmu. Jsou to dřevostavby. Dřevo vždy bylo a naštěstí i bude základním stavebním prvkem. Má vynikající mechanické vlastnosti, je velmi pevné, odolné, stabilní, snadno se zpracovává, dobře izoluje teplo i hluk, velmi krásně vypadá. Dřevostavba vždy dobře zapadne do širokého prostředí domu. Dům působí velmi útulně, využívá moderních technologií a komfortu s přirozenými vlastnostmi přírodních materiálů.

Minimální náklady na topení

Dřevo má skvělé tepelné izolační vlastnosti včetně tepelného odporu. Zajistí vám tedy skutečně nízkou energetickou spotřebu na vytápění i během zimy. Zajistí vám tedy opravdovou úsporu. K vytápění domu na komfortní teplotu postačí mnohem kratší doba, a dům si pak dosaženou teplotu udrží mnohem déle. Do vybavení stačí tedy počítat už při projektu s méně výkonným kotlem i s menším počtem okruhů. Úspory za vytápění se vám v delším časovém horizontu výrazně promítnou v rodinném rozpočtu.

Minimální čas

Dřevěné stavby vám navíc výrazně sníží i čas potřebný ke stavbě a dokončovacím pracím. Suchá technologie stavby umožňuje výstavbu prakticky po celý rok. Podle zvoleného projektu nebo podle individuálního zadání probíhá konstrukce velmi rychle, v rámci několika týdnů je dům kompletně připravený k předání. Odpadá tedy složitá doba náhradního bydlení, stavebního dozoru a prodlužování termínu k dokončení.

Technologie lepených trámů

Pro konstrukci srubových dřevostaveb se používají lepené trámy ze vzrostlých stromů. Jako spoj se používá pero-drážka, v rozích jsou trámy spojeny zámkovým spojem. Tento druh spojení zaručuje vysokou pevnost a stabilitu. Lepené trámy jsou sušeny speciální metodou, která zabraňuje vzniku trhlin. Na základní konstrukci je navázána izolační vrstva. K zateplení a posílení tepelné odolnosti se používá izolační vata. Ta přispívá i k odhlučnění. Rozvody elektřiny, vody i topení jsou vedeny touto vrstvou. Na krycí vrchní díl je pak podle přání zákazníka použitý sádrokarton nebo klasický přírodní dřevěný obklad. Stropní trámy i krovy jsou opět z lepených trámů.

Dřevěné domy v sobě tedy spojují kombinaci ušlechtilého materiálu s maximálním komfortem moderního bydlení. Přírodní dřevo dodá vašemu domu na útulnosti a s přibývajícím časem neztratí nic na své funkčnosti ani kráse.

 
 
Reklama