Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

České dveře DOORNITE nově v Belgii, již v 16. evropské zemi

Největší výrobce interiérových dveří v ČR, společnost DOORNITE dodává nově do Belgie, již do šestnácté evropské země. Na základě dobré reputace v zemích Beneluxu oslovil belgický distributor vedení DOORNITE s žádostí o dodávky interiérových dveří.

Zajištění dodávek dveří do další země potvrzuje silné proexportní zaměření českého producenta. Za hranice distribuuje více než 60 % svého výrobního objemu (přes 300 tis. dveří a zárubní), dosud do 15 evropských států.

Specifický trh Belgie

„Belgický trh a celý region Beneluxu má specifické požadavky na dveře. Jejich kvalita, design a zpracování musí splňovat nejen obecné evropské standardy, ale i místní zvyklosti,“ říká David Krubner, obchodní ředitel DOORNITE, a doplňuje: „Čemuž jsme byli schopni v relativně krátké době přizpůsobit náš sortiment.“

Belgický distributor si vybral českého výrobce na základě dobrých referencí v oblasti kvality produktů, schopnosti zajistit dostatečnou kapacitu a flexibilitu ve výrobě a také spolehlivosti dodávek zboží.

Cesta do Beneluxu

David Krubner komentuje: „Vstupem na belgický trh jsme dosáhli dalšího významného milníku. Díky tomu se stáváme silným hráčem v celém regionu Beneluxu.“

Společnost odstartovala svůj export do regionu již před několika lety, a to na holandském trhu. Postupně se Nizozemí stalo čtvrtým největším odbytištěm českých dveří DOORNITE.

První kamionové dodávky začaly do Belgie proudit na začátku letošního června. Na základě oboustranné spokojenosti je slibně nastavena další spolupráce mezi společností DOORNITE a belgickým distributorem.

Proexportní aktivity

Aktivní působení firmy v zahraničí bylo v letošním roce také potvrzeno účastí na bělehradském veletrhu SEEBBE 2023, největším stavebním veletrhu na Balkáně, ve spolupráci s kanceláří CzechTrade.

Založení dceřiné společnosti DOORNITE d.o.o. v Srbsku výrazně pomohlo zvýšit kvalitu servisu pro zákazníky v celém regionu bývalé Jugoslávie.

Na Slovensku se výrobce tradičně prezentoval v Nitře na veletrhu Nábytok a Bývanie.

Foto 1: Výrobní linka dveří DOORNITE, Jihlava
Foto 2: Výrobní linka dveří DOORNITE, Jihlava

Foto: Výrobní linka dveří DOORNITE, Jihlava

Více informací

 
 
Reklama