Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Glassolutions dodal 8 000 m2 skla do projektu Fragment

Projekt Fragment v pražském Karlíně je vynikající kombinací současného umění a sofistikované architektury, který zdobí skla od společnosti Glassolutions.

Společnost Glassolutions, se sídlem v Brně,  zajistila dodávku skel pro Fragment. Použila celou řadu materiálů.

Tyto zahrnovaly izolační skla TGU a DGU s použitím Low-E pokovení Planitherm XN, které nabízí velmi vysoký světelný prostup. Pro zvýšení bezpečnosti byly použity oboustranně bezpečnostní skla s PVB fólií, stejně tak byla použita protihluková skla s PVB akustickou fólií. Pro zlepšení designu byla využita částečně smaltovaná skla. Neprůhledné výplně DGU byly opatřeny celoplošným smaltováním. Hrany všech jednotlivých sklovin, byly opracovány broušením.

Dalším použitým materiálem bylo jednoduché zasklení. To zahrnovalo smaltovaná skla v černém odstínu v nepravidelných tvarech (výroba CNC). Také byla použita bezpečnostní tepelně tvrzená skla včetně HST v provedení Stadip Securit Planiclear HST 66.4, KGN a Stadip Securit Planiclear HST 12.12.4, KPO.

Celkový objem dodávky byl necelých 8.000 m2 a proběhl v letech 2021 až 2022. Díky speciálnímu postupu a procesu kontroly kvality bylo možné dosáhnout téměř nulového počtu externích reklamací. Technická příprava jednotlivých složení byla konzultována jak se zákazníkem, tak i s dodavatelem základního materiálu a zahrnovala výpočty a kalkulace pro termální analýzu a akustické reporty, stejně tak jako optimalizaci vzhledu jednotlivých produktů. To vše zaručilo úspěšný průběh a realizaci projektu v souladu s požadavky zákazníka.

 


 
 
Reklama