Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zdravý spánek a krásné vlasy spolu souvisí více, než si myslíte

Spojovat spánek a krásné vlasy asi nenapadne každého. Regenerace během spánku je ale velmi podstatná pro naše zdraví, fyzické i psychické. A problémy se spánkem se tedy často na vlasech projeví.

Nedostatek spánku je jedna z hlavních příčin vypadávání vlasů 


Pokud se potýkáte s problémem vypadávání vlasů, zkuste se zamyslet nad tím, zda dobře a dostatečně spíte. Zde je potřeba uvést, že potřebná dostatečná délka spánku je u každého člověka individuální. Běžně se však za ideální dobu spánku považuje 7-8 hodin denně pro dospělého člověka. Pokud však pravidelně spíte méně než 6 hodin denně či naopak více než 10 hodin denně, je to považováno za nezdravé. Výzkumy ukazují, že průměrná doba spánku se neustále zkracuje. Vysoké procento populace trpí nedostatkem spánku.

Vlasy během spánku


Za problémy s vlasy může stát také způsob, jak se k nim chováme během spánku. Odborníci varují před lákavou představou jít spát ještě s vlhkou či dokonce mokrou hlavou. I když se to může jevit jako příjemné osvěžení v těchto vedrech, škodí to nejen vlasům, ale především vlasové pokožce. Během noci vlhká pokožka nedýchá a často se zapařuje. Výsledkem pak mohou být nejen lupy, ale také svědění a citlivost vlasové pokožky či dokonce vypadávání vlasů

Kadeřníci také doporučují pořídit si hedvábný povlak na polštář místo bavlněného, který může vlasy zauzlovat a tím zvýšit šanci, že se začnou lámat. Hedvábný polštář je navíc šetrnější také k pleti. 

A jak se ráno vyhnout zacuchaným, přeleženým či zplihlým vlasům?


Stáhněte si je na noc do drdůlku. Pozor si ale dejte na gumičku, kterou použijete. Rozhodně by neměla vlasy škrtit, protože by se opět mohly začít lámat. Použijte ideálně látkovou gumičku.

Jak na zdravé vlasy


Le Chomat s.r.o.
logo Le Chomat s.r.o.

Le Chomat vyrábí a prodává luxusní kontinentální postele na míru dle vlastních návrhů. Nejluxusnější postele na našem trhu vznikají s láskou k řemeslu, s úctou k rodinné tradici a ruční výrobou za použití výhradně exkluzivních přírodních materiálů.

 
 
Reklama