Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výhody exteriérové žaluzie

Pokud chceme mít po čas celého roku ve svém domě nebo bytě příjemné klima, nevyhneme se pořízení žaluzií či jiného typu stínění. Pojďme se podívat jaké vlastnosti a výhody mají ty venkovní.

Venkovní žaluzie svými vlastnostmi překonaly jakýkoli typ interiérového stínění. Kromě ochrany před slunečním zářením a hlukem, úspory energie přispívají i ke zvýšení bezpečnosti a delší životnosti oken.

Lepší vlastnosti

Venkovní žaluzie jsou díky své pevné konstrukci efektivnější při ochraně před přehříváním než žaluzie do interiéru. Při úplném sklopení dokážou poskytnout dostatečnou ochranu a místnost zcela zatemnit, zatím co vnitřní žaluzie se používají více na regulaci světla v místnosti. Navíc, je-li jejich konstrukce dostatečně utěsněna, v zimě poslouží i na zlepšení tepelněizolačních vlastností okna.

Výhody venkovních žaluzií

  • vytváří příjemné klima
  • tepelná a hluková izolace
  • vyšší bezpečnost
  • delší životnost oken
  • úspora energie a peněz
  • ochrana soukromí i majetku

Pohodlné ovládání

Exteriérové žaluzie je možné ovládat manuálně nebo elektronicky. Pokud jste fanouškem moderních technologií, tak jistě oceníte možnost dálkového ovládání, instalaci senzorů nebo napojení na inteligentní domácnost. Díky větrnému a slunečnímu senzoru se žaluzie přizpůsobí podmínkám a vy se tam nemusíte obávat, že se vrátíte do přehřátého interiéru.

Zkrášlí každý dům

Žaluzie už dávno nejsou pouze praktickým způsobem stínění. Dnes si můžete vybrat z mnoha typů i barev, takže není problém sladění s okny či omítkou domu. Cena se odvíjí od typu, barvy i způsobu ovládání. Jisté však je, že tato počáteční investice se Vám v krátkém čase vrátí v podobě úspory energie.
ISOTRA a.s.
logo ISOTRA a.s.

ISOTRA je technologickým lídrem v oblasti stínicí techniky nejen v ČR, ale i ve světě. Vlastní vývojem a výrobou tvoří interiérové i exteriérové žaluzie, předokenní venkovní rolety, látkové rolety, solární žaluzie, plisse, japonské stěny, screenové rolety, ...

 
 
Reklama