Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nekonečná skelná vlákna a modulární systémy představují budoucnost PVC oken

Výrobce PVC profilů a stavebních systémů Deceuninck připravil pro letošní stavební sezónu nové produkty, jednotné pro celý evropský trh. V první řadě jde o profilový systém Elegant, založený na univerzální modulární platformě iCOR.

Další novinkou je technologie skelných vláken ThermoFibra, která společně s tepelnými výztužemi Forthex vytváří nejlépe fungující systém oken a dveří (včetně vstupních) na trhu PVC profilů, a to bez použití standardní ocelové výztuhy.

iCOR

iCOR je modulární systém, který umožňuje kombinovat různé designy oken, různé produktové řady (které budou na této platformě založené) či různé technologie zpracování okenních a dveřních profilů. Různé stavební hloubky bude nyní možné osazovat různými typy křídel. iCOR je tedy maximálně flexibilní řešení, které navíc výrazně sníží složitost produktové nabídky a obchodním partnerům Deceuninck přinese úsporu prostoru a nákladů na skladování.

ThermoFibra

ThermoFibra je úspěšná technologie, kterou bude Deceuninck postupně zavádět na dalších evropských trzích. Její podstatou jsou nekonečná skelná vlákna, která poskytují výjimečnou pevnost a zároveň dosahují nejlepších (= nejnižších) hodnot tepelné prostupnosti. Díky výztužím Forthex v rámech a technologii ThermoFibra je už ocel v okenních profilech zcela zbytečná! Tím se samozřejmě významně sníží hmotnost finálních výrobků. To je velká úleva při výrobě a následné manipulaci i montáži – zejména u dnes tolik oblíbených velkoformátových oken.

Elegant

PVC profilový systém pro okna a dveře Elegant má výjimečně nízký koeficient tepelné prostupnosti rámem Uf = 0,93 W/m2K. Se stavební hloubkou 76 mm dokáže tento šestikomorový profil uspokojit požadavek každého zákazníka. Pro další zvýšení tepelné a zvukové izolace i ochrany proti vloupání je možné profil osadit extrémně silným zasklením o tloušťce 70 mm. Systém je dostupný v provedení s rovným i předsazeným křídlem.

Okenní křídla jsou navržena tak, aby umožňovala použití technologie lepených skel. Díky tomu je možné realizovat prvky nadstandardních rozměrů a zároveň dosáhnout odolnosti proti vloupání třídy RC2.

Vchodové dveře Elegant

Kromě okenních profilů je už profilový systém Elegant dostupný i pro vchodové dveře (od května 2020), a to ve dvou variantách – se standardní ocelovou výztuhou a bez ní, tedy s využitím technologie ThermoFibra.

Použití technologie ThermoFibra u vchodových dveří vede k podstatnému zvýšení hodnoty tepelné izolace, je tak možné dosáhnout hodnoty Uf = 0,97 W/m2K. Vynechání výztužné komory z konstrukčně technického hlediska umožňuje navíc výrazné zlepšení tuhosti profilu a torzní stability v důsledku vyššího počtu přepážek.

 
 
Reklama