Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Antibakteriální kliky COBRA CU+

Antibakteriální dveřní kování COBRA Convex CU+ vyrobené z antimikrobiální měďi představuje nejlepší způsob hubení bakterií přímo na samotné klice. Použitý materiál prokazatelně hubí 99,9 % bakterií.

Antibakteriální kliky ve veřejných prostorách zvýší úroveň hygieny, bez výrazných vstupních nákladů a hlavně natrvalo po celou dobu živostnosti dveřního kování. Důležité je, aby architekti nebo investoři měli zájem dotáhnout své stavby do nadstandardní kvality,“ říká Kristina Boda, ředitelka COBRA.

HLAVNÍ VÝHODY KOVÁNÍ CONVEX

  • Vědecky prokázaná účinnost CU+. Použitý materiál je dokonce výrazně účinnější, než stříbro.
  • Účinek je nepřetržitý, nezávislý na vnějším prostředí (vlhkost, světlo, atd.)
  • Klika zůstává účinná i po opakovaném mokrém a suchém oděru a opakované kontaminaci
  • Přirozená oxidace kliky nesnižuje antibakteriální účinnost
  • Jediný pevný kovový povrch schválený Americkou agenturou pro ochranu životního prostředí (EPA).

Pochopitelný zájem je zejména ze strany zdravotnického sektoru, překvapivě málo dodáváme kliky CONVEX do restaurací, hotelů a škol, kde je nebezpečí šíření bakterií enormní,“ říká Kristina Boda.

JSOU ANTIBAKTERIÁLNÍ KLIKY VHODNÉ I DO DOMÁCNOSTÍ?

Kliky CONVEX jsou primárně doporučované do veřejných prostor s vyšším provozem. Designové i užitné vlastnosti je ale předurčují k širokému využití i v domácnostech nebo menších kancelářích. Přivítají je i rodiče často nemocných dětí, které jsou náchylné k dalším onemocněním. Kliky samozřejmě nepomohou proti alergiím, ale antibakteriální účinek CU+ při použití u koupelen, toalet nebo dětských pokojů představuje jasnou přidanou hodnotu.

Více najdete na www.matekliku.cz/designovy-svet

 
 
Reklama