Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Skleněný plášť Guardian Glass instalovaný v Punta de Mar, plovoucím ubytování ve Španělsku

Architektonické studio Mano de Santo a KMZero, Open Innovation Hub si zvolily Guardian Glass při navrhování Punta de Mar, prvního plovoucího, dynamického a moderního ubytování ve Španělsku.

Punta de Mar je plovoucí plošina s pečlivým, minimalistickým architektonickým designem, který je funkční a zároveň šetrný k životnímu prostředí. Cílem projektu, podporujícího vnímání okolí všemi smysly, je integrace do přírodního prostředí společně s intimitou, pohodlím, uvolněním a pocity spokojenosti pro hosty. Tento cíl lze zčásti realizovat díky skleněnému plášti od společnosti Guardian Glass, jednomu ze strategických partnerů projektu, který zároveň poskytl technickou podporu ohledně použití skla v tomto novém, průkopnickém podnikatelském projektu, nacházejícím se na pobřeží Středozemního moře, o kterém již všichni mluví.

Plovoucí konstrukce využívá trojsklo Guardian, které zajišťuje vynikající úspory energie, bezpečnost a zvukovou izolaci. Na vnějším povrchu bylo nainstalováno výběrové sklo Guardian SunGuard® SN 70/35 HT, následované sklem Guardian ExtraClear® tvořící mezilehlou vrstvu skla, a na vnitřní povrch se použilo vrstvené sklo Guardian ClimaGuard® Premium2 za účelem posílení celkové bezpečnosti a energetické účinnosti. Tato skleněná jednotka poskytuje 61% propustnost světla a 32% solární faktor.

Pro interiér bylo zvoleno sklo Guardian SunGuard® HD Silver 20 (v šatních prostorech, na čelech postelí a v koupelně) s cílem pohrát si s různými odlesky. Díky různým efektům zrcadlení lze těmto intimnějším oblastem dodat větší soukromí a současně mohou vznikat zajímavé a zábavné efekty, působící dojmem prostornosti a splynutí interiéru s vnějším prostředím.

 
 
Reklama