Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Horizontální žaluzie - nejběžnější způsob zastínění interiéru

Myslíte si, že jsou klasické horizontální žaluzie již přežitkem? Umístíte-li je do interiéru s rozmyslem, splní svoji funkci a zároveň budou vypadat trendy.

Horizontální žaluzie ISOTRA system HIT
Horizontální žaluzie ISOTRA system HIT

Základem je vhodný tvar oken

Horizontální žaluzie nejvíce sluší jednoduchým oknům, a to zejména proto, že na nich nepůsobí rušivým dojmem. Jedním pohybem či stisknutím tlačítka na dálkovém ovládání žaluzie stáhnete či pootočíte.

Moderním trendem jsou velkoplošné horizontální žaluzie s širokými hliníkovými lamelami (35 mm, 50 mm). Zde se řiďte pravidlem designérů – velké plochy si zasluhují velké vzory (v našem případě myslíme lamely).

Využijte nevšedního umístění žaluzií

Dávno jsou pryč doby, kdy se žaluzie montovaly pouze na okenní rám nebo mezi okenní tabule. Dnes můžete využít atraktivního umístění žaluzií na stěnu nebo do stropu. Vytvoříte díky nim zástěnu, za kterou schováte rám okna, okenní kliku i parapet. Interiér se tak sjednotí a působí minimalisticky.

Slaďte barvy

Nejvhodnější je sladit žaluzie s barvou na stěnách, aby zastíněné okno příliš nevyčnívalo. Další variantou je volit barvu dle nábytku či textilií. V neposlední řadě se můžete řídit též barvou okenního rámu.


ISOTRA a.s.
logo ISOTRA a.s.

ISOTRA je technologickým lídrem v oblasti stínicí techniky nejen v ČR, ale i ve světě. Vlastní vývojem a výrobou tvoří interiérové i exteriérové žaluzie, předokenní venkovní rolety, látkové rolety, solární žaluzie, plisse, japonské stěny, screenové rolety, ...

 
 
Reklama