Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tip Inoutic: Jak na výběr okenních profilů?

Při výběru okenních profilů nehleďte jen na co nejnižší cenu. Volba okenního profilu a typu zasklení totiž může mít velký vliv na výši vašich úspor za energie a tím i na návratnost vaší investice.

Před objednávkou si raději prověřte všechny technické vlastnosti nabízených okenních profilů a oken celkově, jako je tepelná a zvuková izolace, solární faktor nebo odolnost proti vloupání. Podle evropské normy (EnEV 2009) nesmí při běžném zasklení součinitel prostupu tepla celým oknem přesáhnout hodnotu Uw = 1,3 W/m2K. Čím je hodnota součinitele prostupu tepla nižší, tím lépe sklo izoluje. Okna s plastovými profily od renomovaných výrobců této hodnoty bez problémů dosahují. Nespornou výhodou je i jejich dlouhá životnost a nízké nároky na údržbu. Přijatelná je také cena plastových oken, přitom si můžete vybrat z mnoha barevných variant a dekorů, nebo je dokonce kombinovat (okna mohou mít jinou barvu zevnitř a jinou zvenku).
Až se tedy budete rozhodovat, jaké konkrétní plastové profily zvolit, vyžadujte od dodavatelů fakta a nenechte se při výběru zmást mýty. Počet komor profilu ani zařazení do třídy A nebo B už dnes není rozhodující.

 
 
Reklama