Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Šest důvodů pro pořízení venkovních žaluzií

Předokenní žaluzie jsou exteriérové žaluzie, které chrání interiér před povětrnostními vlivy. Jejich lamely vytvářejí v zavřeném stavu celistvou, dokonale stínící plochu. Jaký je důvod k jejich pořízení?

Předokenní žaluzie Almma
Předokenní žaluzie Almma

Venkovní žaluzie už nejsou výsadou jen administrativních prosklených budov, stále větší oblibě se těší i u rodinných domů, většinou novostaveb.

Jaké jsou důvody k jejich pořízení?

  • Skvěle vypadají a dodají domu atraktivní vzhled.
  • Z pohledu světelných a tepelných podmínek vytvářejí optimální prostředí.
  • Šetří náklady na klimatizaci.
  • Díky naklápěcím lamelám umožňují plynulou regulaci dopadajících slunečních paprsků.
  • Přes naklopené lamely nebrání kontaktu s okolím.
  • Chrání soukromí.

Existuje několik typů a velikostí žaluziových lamel a každé mají trochu jiné vlastnosti. Záleží pak na zákazníkovi, co upřednostňuje. Žaluzie s lamelami ve tvaru písmene C mají záhyby po celé délce lamely, jsou stabilnější ve větru a pevnější proti tlaku. Do pracoven, školících či konferenčních místností je vhodný systém DUO, u kterého se horní a dolní část žaluzie naklápí rozdílně.

Technologicky nejvyspělejší jsou žaluzie s lamelami ve tvaru písmene Z, které zajišťují vynikající zastínění a poskytují vysoký termoregulační efekt. Po celé délce lamely je vlisovaná guma, zvyšující termoregulační působení venkovní žaluzie a snižující hlučnost při chodu žaluzie.

Obdobou lamel Z jsou lamely ve tvaru písmene S, také doplněné vlisovanou gumičkou. Představují špičku ve venkovním zastínění z pohledu účelnosti a designu. Účelnost žaluzií je posilněná ladným vzhledem. Jsou vhodné k zastínění větších ploch, neboť lamely působí opticky větším dojmem.


Almma
logo Almma

Díky dlouhodobým zkušenostem v oboru stínicí techniky a garážových vrat jsme si vytvořili spolehlivou a stálou síť renomovaných dodavatelů. Můžeme se dokonce pochlubit spoluprací s evropskou špičkou na trhu, německou společností heroal. Těší nás, že stále ...

 
 
Reklama