Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč využívat žaluzie do oken?

Řešíte stavbu, nebo modernizaci vašeho stávajícího interiéru? Pokud ano, zcela jistě řešíte také to, aby zde byl dostatek oken a dostatek denního světla. S okny obvykle souvisí i montáž prvku, kterým jsou dnes velmi oblíbené horizontální žaluzie.

Podívejme se společně na důvody, proč je využívat. Tím prvním důvodem je rozhodně jejich dostupnost a pořizovací cena. Jsou levné, seženeme je snadno a jejich samotná montáž také není nic složitého. V tomto směru rozhodně nezklamou.

Pro soukromí nejlepší volba

Klasickým závěsům nebo záclonám už pomalu zvoní hrana. A to proto, že z hlediska soukromí rozhodně nejsou vždy tak ideální volbou. I zde je pomalu ale jistě začínají vytlačovat právě žaluzie. A to proto, že v případě potřeby soukromí je stačí zatáhnout a ony rázem vytvoří neprostupnou stěnu přímo u vašeho okna. Vy nevidíte ven a nikdo nevidí zase dovnitř. To se hodí nejenom během běžného dne, ale hodí se to třeba v noci, kdy chcete spát v dokonalé tmě.

Zajímavý doplněk interiéru

Nezapomínejme také na to, že žaluzie se mohou stát i zajímavým estetickým doplňkem do vašeho interiéru. A to z toho důvodu, že velmi dobře vypadají. Pokud se podíváme konkrétně, můžeme říci, že nám nabídnou volbu z:

  • Několika konstrukčních provedení
  • Mnoha barevných variant
  • Řady konkrétních materiálů
V létě pomohou k nižší teplotě

Že jsou doslova neocenitelným pomocníkem každého z vás, to mimo jiné zjistíte také v létě. Tedy v době, kdy se sluneční paprsky dostávají přímo do vašeho interiéru. Díky žaluziím je zastavíte přímo v oblasti okna. Díky tomu nejenom že zamezíte nepříjemnému oslňování, ale máte také jistotu, že zamezíte i nadměrnému ohřívání interiéru, a to právě vlivem slunečních paprsků, které do něho proniknou. Ideální, jak i bez klimatizace zajistit poměrně příjemné a bezproblémové klima. A to jak v domě, tak samozřejmě i v bytě.

 
 
Reklama