Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Decentní výhled na nové posuvné dveře od Slavony

Oblíbené řešení zdvižně posuvných dveří HS PORTAL prošlo v roce 2015 řadou inovací. Výsledkem je nové provedení, které pod označením PROGRESSION PLUS nabízí moderní minimalistické zpracování a vynikající tepelněizolační vlastnosti.

„Tento systém otevírání nebyl původně vyvinut pro naše podmínky a musel projít mnoha vylepšeními, aby obstál v našem klimatu a nakonec i vyhověl požadavkům energeticky úsporných domů,“ vysvětluje Zora Stupňánková ze společnosti Slavona.

Minimalistické šířky rámů v provedení PROGRESSION dopřejí nerušený výhled do venkovního okolí. Na fasádě se rámy zcela schovají za tepelnou izolací a dodávají domu moderní vzhled s bezrámovým zasklením.

Ani otevírání nebylo u mohutných posuvných dveří snadnější. Stačí otočit klikou, nebo zmáčknout tlačítko dálkového ovladače. Dveře se lehce nadzvednou a posunou se podél pevného křídla do strany.


Posuvný mechanismus je elegantně vložen uvnitř křídla a snadno si poradí i s dlouhými, těžkými dveřmi. Decentní vzhled umocňuje nízký práh v téměř bezbariérovém provedení.

Materiály, konstrukční řešení se stále vyvíjejí a nároky na tepelně-izolační vlastnosti zpřísňují. Od ledna 2016 proto na trh přichází novinka v podobě zdvižně posuvných dveří HS PORTAL PROGRESSION PLUS, které vyhovují jak českému klimatu, tak i náročným požadavkům energeticky úsporných domů definovaných německým Passive House Institutem v Darmstadtu.

Přirozené zapracování dveří do prostoru vyhovuje nejen představám současných architektů a jejich klientů, ale zároveň splňuje přísné tepelněizolační vlastnosti.
SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...

 
 
Reklama