Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Multimediální knihovna otevírá novou kapitolu s antireflexním sklem Guardian Clarity

V multimediální knihovně Médiathèque Pierre Amalric ve francouzském městě Albi je uloženo 171 000 hodnotných a vzácných historických dokumentů a knih.

V roce 2015 zde byla představena unikátní realizace nové expozice v sedmimetrové výstavní vitríně. Úspěšný provoz byl zajištěn díky firmě Promuseum, která se zaměřuje na dodávky materiálů a zařízení pro muzea, veřejné prostory a kulturní objekty, a také díky použití vysoce kvalitního skla Clarity od výrobce Guardian.

„Původní vitríny byly mixem různých materiálů (dřeva, hliníku či skla). Pro historické sbírky byly zcela nedostačující a zoufale potřebovaly modernizaci. Chtěla jsem vzduchotěsnou vitrínu s vrstveným antireflexním sklem, která bude splňovat normy organizace AFNOR na vystavování ilustrací a fotografických sbírek. Antireflexní sklo Guardian Clarity splnilo všechny požadované podmínky: chrání exponáty, dobře vypadá a opravdu stojí za dané peníze," říká ředitelka knihovny Jocelyne Deschaux.

Vzhledem k tomu, že daná část knihovny je otevřená dennímu světlu a je pravděpodobné, že u vitrín bude docházet k odleskům a zrcadlení, doporučila společnost Promuseum jako ideální řešení pro tuto instalaci antireflexní sklo Guardian Clarity.

V loňském roce se společnost Promuseum spojila s firmou Guardian Industries Glass Group Europe a zahájila vývoj řady vitrín z antireflexních skel Guardian Clarity. Byl to výsledek rozsáhlého průzkumu, při němž zaměstnanci společnosti Promuseum hledali odpovídající řešení, které by každému muzeu umožnilo vystavovat sbírky za sklem, a bylo na ně dokonale vidět. Vedoucí konzultant firmy Guardian David Allouche nabídl vhodnou kombinaci vrstveného skla, technickou podporu a vysvětlil veškeré aspekty použité technologie skla Guardian Clarity.

Společnost Promuseum postavila sedmimetrovou výkladní stěnu, která měla celou přední stranu osazenu sklem Guardian Clarity. „Nejvíce jsme se potýkali s velikostí vitríny. Nakonec ale vše splnilo vysoké nároky multimediální knihovny Albi Médiathèque,“ říká Juliette Bourdillon, generální ředitelka společnosti Promuseum.

 
 
Reklama