Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hörmann v roce 2015 ve významných objektech

Hörmann dodal v roce 2015 vratové systémy a nakládací techniku do řady významných objektů.

Jde například o dodávku produktů do laserového centra ELI Beamlines Dolní Břežany, do Hornbachu Chuchle, do logistických hal Prologis Park Jeneč u Prahy a Prologis Jirny Globus, na Letiště Leoše Janáčka v Mošnově, do výrobního areálu Fibertex Svitavy, do logistického centra GLS CZ s.r.o. v Jihlavě a v neposlední řadě do distribučního centra Amazon v Dobrovízi. Ceny zakázek se pohybovaly ve výši od jednoho do čtyřiceti milionů korun a společnost Hörmann je získala především z důvodu spolehlivosti a kvality svých výrobků.

Do laserového centra ELI Beamlines v Dolních Břežanech dodala společnost Hörmann rolovací vrata Decotherm SB, protipožární posuvná vrata s požární odolností 30 minut a 90 minut (FST 30, FST 90), a to jak jednokřídlá, tak dvoukřídlá. Mimo jiné byla dodána i posuvná vrata teleskopická s požární odolností 30 minut. Všechna protipožární posuvná vrata FST vynikají vysokou bezpečností a stabilitou a vzhled vrat díky výrobě z jednoho kusu nenarušují viditelné svary.

V Hornbachu v Chuchli se firma Hörmann soustředila nejen na nakládací techniku, jako jsou například nakládací můstky s plynulým výsuvem, které umožňují bezpečnou nakládku a vykládku, a těsnicí límce, jež se přizpůsobí každé velikosti nákladního automobilu, ale mimo jiné také na předsazené komory, které umožňují opláštění v souladu se vzhledem budovy, sekční vrata SPU F42, jež vynikají skvělou tepelnou izolací díky lamele o tloušťce 42 mm, rychloběžná vrata V 6030 SEL a rolovací mříže HG-V. Na přání investora byla dodána vrata s odlišným lakováním na vnitřní a vnější straně. Dále je zde instalováno řešení se speciální kombinovanou zárubní sekčních průmyslových vrat společně s fóliovými rychloběžnými vraty na jednom otvoru.

Do logistické haly Prologis Park v Jenči u Prahy bylo třeba zabudovat 52 kusů nakládacích můstků HLS-2 s výklopem, k tomu 52 kusů těsnicích límců a dále 57 kusů sekčních vrat SPU F42. Do moderního distribučního areálu Prologis Park Jirny putovalo 38 nakládacích můstků HLS-2, 4 nakládací můstky HTL-2 se sklopným klínem, 42 těsnicích límců a 45 průmyslových sekčních vrat SPU F42. Tyto dva projekty byly významné především co do počtu dodaných vrat.




Specialitou IVC letiště Leoše Janáčka v Mošnově byla potřeba zaručit co nejlepší koeficient tepelné propustnosti vrat. Proto firma Hörmann dodala 6ks sekčních průmyslových vrat APU F42 Thermo a 20 kusů sekčních průmyslových vrat SPU F42. Všechna vrata SPU a APU mají technologii ThermoFrame, což je speciální rám mezi kováním vrat a podkladem, jenž přeruší tepelný most mezi zárubní průmyslových sekčních vrat a zdivem, dále mají vrata hliníkové prosklené lamely s přerušeným tepelným mostem a výplň prosklených lamel tvoří trojité prosklení Duratec, jež je velmi odolné.

Pro rozšíření výrobního areálu Fibertex Svitavy dodala společnost Hörmann průmyslová sekční vrata SPU F42, rychloběžná vrata V 5030 SEL a nakládací můstky HTL-2 s výklopem společně s těsnicími límci.

Zakázka pro logistické centrum firmy GLS CZ s.r.o. v Jihlavě spočívala v montáži 36 kusů těsnicích límců pro univerzální použití,18 kusů sekčních vrat SPU F42 a 18 kusů sekčních vrat SPU F42 parcel. Tato vrata jsou specifická možností ponechání spodní lamely v otvoru a vysunutí pouze zbylých článků vrat, například pro nakládku a vykládku menších vozidel.

Dodávka produktů pro distribuční centrum Amazon v Dobrovízi v celkového hodnotě 40,3, milionu korun zahrnovala dodávku 208 kusů požárních ocelových dveří T30 EI30DP1C v provedení jedno a dvoukřídlých, které slouží k zabezpečení únikových cest, dále 65 kusů fasádních ocelových dveří D55 se samozamykacími panikovými zámky, hrazdami a reedkontakty, 114 kusů multifunkčních ocelových dveří D55, dvoje automatické posuvné dveře a 172 kusů dřevěných dveří v HPL laminátu v odstínu antracit. Je zde zabudováno 77 kusů robustních průmyslových sekčních vrat SPU F42, 73 kusů nakládacích můstků (66 kusů dvoupístových HLS-2FR, 2 můstky jumbo a 5 sklopných můstků) a 117 kusů protipožárních posuvných vrat s 30minutovou odolností.

 
 
Reklama