Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Venkovní roletu nebo žaluzii? Přinášíme několik tipů

Celoročně příjemné klima a světlo v interiéru, úspora energie i peněz, ochrana soukromí i majetku, krásný design – to vše nabízí kvalitní venkovní stínící technika. Jaká si ale vybrat tu pravou?

Výhody předokenních rolet

Předokenní roleta může fungovat jako účinná tepelná izolace, což nejlépe zaručí její motorické řízení doplněné o povětrnostní čidlo. Jak to funguje? V létě, když slunce začne svítit příliš intenzivně, se rolety automaticky stáhnou a ochrání váš interiér před horkem a slunečním zářením. A naopak v zimě mohou za slunečného počasí automaticky vytažené rolety interiér vyhřát.

Stejně tak mohou rolety sloužit jako hluková izolace a jejich stažením dosáhnete i naprosté tmy. Motorizované předokenní rolety doporučujeme i uživatelům, kteří bydlí v přízemí a je pro ně důležitý pocit bezpečí. Pohon s vhodným příslušenstvím je totiž významnou překážkou násilného otevření rolety.

Venkovní žaluzie výborně regulují světlo

Žaluzie umí, na rozdíl od rolet, velmi citlivě regulovat světelné podmínky ve vašem interiéru, a to díky naklápění lamel. Proto je ideální do pracovny nebo kanceláře, kde si sami nastavíte poměr stínu a světla tak, aby se vám co nejlépe pracovalo.

I u venkovních žaluzií platí, že jejich ovládání velmi usnadňuje motorizace, díky které můžete žaluzie v celém domě nebo bytě ovládat jedním tlačítkem. A stejně tak i u žaluzií můžete využít funkce sluneční a větrné automatiky chránící vaši žaluzii i interiér před nepříznivým počasím.

 
 
Reklama