Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slavona sází na nové technologie

Přední český výrobce oken a dveří, společnost Slavona, v letošním roce dokončil další inovaci výrobních technologií. Díky výkonnější, plně automatizované výrobní lince uvede výrobce ze Slavonic na trh nové produkty a navýší kapacitu provozu.

Společnost Slavona v letošním roce dokončila další z kroků procesu inovace výrobních technologií. Díky výkonnější, plně automatizované výrobní lince uvede výrobce ze Slavonic na trh nové produkty a postupně navýší kapacitu provozu.

Zásadní změny přináší odpověď na vysoký zájem zákazníků a jejich požadavky na rychlejší zpracování oken a dveří.

„Navštívili jsme řadu špičkových evropských firem a nakonec zvolili vlastní řešení výrobní linky a automatické lakovny, které je na české poměry jedinečné. Po náročné testovací fázi jsme nyní připraveni postupně zvyšovat kapacitu výroby a nabízet nová, zajímavější a rychleji zpracovatelná řešení,“ vysvětluje Zora Stupňánková ze společnosti Slavona.

Průkopnické řešení dovoluje rozšíření sortimentu o několik novinek, které budou uvedeny na trh v průběhu roku 2016.

„Výroba s novou linkou je velmi jednoduchá. Zjednodušeně řečeno obsluha vloží jednotlivé prvky výrobků na podávací stůl a o vše ostatní se již stará vlastní CNC stroj. Ten si polotovar „načte“, zkontroluje rozměry a automatickými podavači pošle dál na kompletní strojní obrobení. O dokonalou povrchovou úpravu polotovarů oken a dveří se pak postará automatická lakovna. Výhodou jsou ideální podmínky pro dokonalou povrchovou úpravu a vysokou životnost. “ popisuje Zora Stupňánková.

Výroba dřevěných oken a dveří na automatické CNC lince

 
 
Reklama