Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dveře se zvýšeným hlukovým útlumem

Dveře, které se označují jako protihlukové nebo jako dveře se zvýšeným hlukovým útlumem jsou ty, u kterých se testuje průchod zvuku a označuje se, kolik decibelů pohltí.

Jsou vhodné do místností s většími nároky na soukromí a klid – do ložnice, dětského pokoje či pracovny. V komerčních prostorách jako jsou školní učebny, nemocniční či hotelové pokoje, dokonce jejich použití ukládají normy.

Čísla v praxi: šeptání může dosáhnout 10 dB, hučení spotřebičů může být až v hlasitosti 40 dB a napouštění vany až 80 dB.

CAG nabízí dveře s hlukovým útlumem 30 dB, 32 dB nebo 36 dB. Vzhledem k tomu, že skleněné či kazetové výplně výrazně propouštějí zvuk, musí být protihlukové dveře vždy plné. Pokud máte zájem o protihlukové dveře, vybírejte z našich modelů dveře, které jsou plné a hladké. S ohledem na typ dveří mají nejlepší protihlukové vlastnosti klasické otočné dveře ve falcovém provedení.


CAG s.r.o.
logo CAG s.r.o.

CAG - přední český výrobce dveří. Společnost vyrábí protipožární a bezpečnostní dveře a zárubně, protipožární prosklené stěny a celou škálu dalších dveří a skříní pro vybavení kancelářských a průmyslových budov a domácností.

 
 
Reklama