Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

10 věcí, na které byste neměli zapomenout při výběru dveří

Interiérové i vstupní dveře jsou nedílnou součástí každého domu i bytu a proto se jejich výběr nesmí zanedbat. Rady na co při výběru nezapomenout a kdy dveře objednávat jsou tu pro vás.

A na co nezapomenout vám také poradí průvodce výběrem:

Správné načasování

Vybírejte s rozvahou, ale myslete na to, že vyrobit a namontovat dveře se zárubněmi může trvat 4 - 7 týdnů. S ohledem na čas si tedy dodávku plánujte tak, aby ladila například s harmonogramem rekonstrukce či výstavby.

Orientace dveří

Víte, jak se poznají pravé dveře od levých? Postavte se před otvor, kde vaše dveře budou, tak, abyste je otvírali k sobě (nezáleží, jestli je to uvnitř místnosti nebo vně) a podívejte se, na které straně budou panty.

Rozměry

Existují takzvané standardní rozměry dveří. Standardní dveře se označují jako „šedesátky“, „sedmdesátky“ atd. Ve skutečnosti ale tyto rozměry na standardních dveřích nenaměříte.

Otevírání a zavírání

„K sobě a od sebe“, jak funguje otevírání u klasických dveří v jednokřídlé i dvoukřídlé variantě, už dnes zdaleka není jediná možnost.

Vhodný materiál výplně dveří

Vnitřní výplně dveří se dnes používají různé – starý dobrý základ většiny produkce tvoří papírová voština, jejíž výhody tkví především v lehkosti dveří a dostupné ceně.


CAG s.r.o.
logo CAG s.r.o.

CAG - přední český výrobce dveří. Společnost vyrábí protipožární a bezpečnostní dveře a zárubně, protipožární prosklené stěny a celou škálu dalších dveří a skříní pro vybavení kancelářských a průmyslových budov a domácností.

 
 
Reklama