Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Deceuninck staví nový extruzní závod na západě USA

Nový závod v hodnotě 20 milionů € blízko Rena v Nevadě bude v provozu od 2. čtvrtletí roku 2016.

Deceuninck, přední světový výrobce okenních a dveřních systémů z PVC a kompozitních materiálů, zahájil v USA výstavbu nového výrobního závodu. Nový areál umožní provoz až 24 extruzních linek na výrobu PVC okenních a dveřních profilů. Společnost Deceuninck působí v České republice pod značkou Inoutic / Deceuninck, a to již od roku 1993.

V těchto dnech započala ve Fernley výstavba jedné z budov o velikosti 50 000 m2, která umožní provoz až 24 extruzních linek na výrobu PVC okenních a dveřních profilů. Závod zahájí výrobu ve 2. čtvrtletí příštího roku se 6 extruzními linkami.

Rozšíření výrobních kapacit přinese posílení přítomnosti naší společnosti na trhu v USA. Objem rekonstrukcí rodinných domů sílí a pokračující nárůst novostaveb činí v současné době přibližně 1,2 milionu jednotek za rok, což se blíží historickému průměru 1,5 milionu nových bytových jednotek za rok ve Spojených státech,“ sdělil Tom Debusschere, CEO společnosti Deceuninck a dodal: „S naší strategií soustředěnou na inovativní řešení a vysoce kvalitní servis jsme zaznamenali v několika uplynulých letech mimořádný růst. Tímto tempem dosáhne náš současný závod v Monroe v Ohiu své plné kapacity koncem roku 2016.

 
 
Reklama