Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Guardian dodavatelem skla Clarity™ pro výstavu Egyptského muzea v Paříži

Jak lze co nejlépe vystavit a ochránit vzácné artefakty, z nichž mnohé přečkaly staletí na mořském dně? Společnost Guardian Industries’ Glass Europe to ví.

Přední dodavatel vysoce kvalitního skla pro veřejné, obchodní a obytné interiéry, Guardian Industries’ Glass Europe, dodal oboustranně antireflexní sklo Clarity™ pro použití na vitríny putovní výstavy vzácných egyptských artefaktů „Osiris - podmořská tajemství Egypta“ pro l’Institut du Monde Arabe v Paříži.

Při nedávných podmořských vykopávkách v nilské deltě objevil Evropský ústav podmořské archeologie (IEASM, Institut Européen d’Archéologie Sous-Marine) pod vedením Francka Goddia cenné historické předměty související s egyptským bohem Osirem. Tyto poklady zpod mořské hladiny si zasluhují co nejlepší prezentaci, ale také ochranu před možným poškozením. Skla Guardian Clarity umožní zajistit maximální ochranu exponátů, ale také průhlednost a eliminaci nežádoucích odlesků.

Organizátoři spojili tyto vzácné předměty s dalšími exponáty zapůjčenými z muzeí v Káhiře a Alexandrii v jedinečnou putovní výstavu, která nyní probíhá v Paříži od 8. září do 31. ledna 2015. Jedná se o výstavu artefaktů, které dosud nebyly k vidění. Některé z vystavovaných předmětů totiž vůbec poprvé v historii opustily území Egypta. Na výstavní ploše o rozloze 1 100 čtverečních metrů se nachází přes 290 exponátů.

Společnost Guardian, která je partnerem výstavy, dodala přibližně 200 čtverečních metrů speciálního skla Clarity, které bylo nainstalováno ve výstavním prostoru. Guardian Clarity se vyrábí pomocí nejpokročilejší technologie magnetronového nanášení povlaku na povrch skla. V kombinaci se základním sklem Guardian UltraClear™ je tak docíleno maximální průhlednosti a současně jsou eliminovány nežádoucí odrazy a lesk.

Společnost Guardian je hrdým oficiálním partnerem výstavy. Vernisáže k výstavě, která probíhala 7. září, se zúčastnil francouzský prezident Françoise Hollande a také zástupci a partneři společnosti Guardian, jako například viceprezident Guardian Glass Group pro Evropu Guus Boekhoudt nebo marketingový ředitel pro Evropu Lance Altizer.

 
 
Reklama