Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sklo, které odolá škrábancům

Sklo je přirozeně velmi tvrdý materiál. U interiérových skel však vzhledem k častému používání hrozí vysoké riziko poškrábání.

Přední výrobce skleněných povrchů Guardian nabízí sklo DiamondGuard, které odolá škrábancům a vypadá jako nové až desetkrát déle než běžná skla.

Skleněné stoly, pulty nebo příčky si tak zachovají svůj lesk a průhlednost bez nutnosti výměny. Sklo Guardian DiamondGuard je pokryto speciální ochrannou vrstvou s uhlíkovým vláknem zajišťující extrémní odolnost. Díky tomu obstálo i v rozsáhlém testování společnosti Guardian simulujícím vlivy, kterým je sklo vystaveno každodenním používáním i nešetrným zacházením. Povrch odolal škrábancům od příborů i klíčů.

Oproti běžným sklům se DiamondGuard hodí i do prostor, které se hůře čistí, protože speciální úprava jeho povrchu zabraňuje usazování nečistot. Tím se zároveň zpomaluje i proces opotřebování. K jeho čištění lze použít běžné domácí přípravky.

Právě dlouhá životnost, odolnost a nenáročnost na údržbu jsou klíčovými faktory a vlastnostmi, na které bychom měli nejvíce dbát při výběru interiérového skla. Vyřeší totiž problém finančně nákladných výměn skleněných povrchů. Investice na pořízení skla se jeho majiteli vrátí do několika let, v mnoha případech měsíců.

Interiérové sklo DiamondGuard má velice široké využití. Dodá dlouhotrvající odolnost i velmi namáhaným povrchům. Plně čiré a průhledné sklo, na kterém nezůstávají otisky prstů, lze využít jako estetický a účelný povrch stolů, prodejních vitrín, nebo obchodních pultů. DiamondGuard obstojí i jako materiál na výrobu výtahů nebo schodů. Vrstvená bezpečnostní skla či akustická skla řady DiamondGuard poté poslouží například jako stěny nebo přepážky v interiéru. Estetické možnosti interiéru zase rozšíří kvalitní designová zrcadla vyrobená z tohoto skla. „Dříve jsme měnili zrcadla každých šest až osm týdnů. Se sklem DiamondGuard se jejich životnost prodloužila přes šest měsíců,“ říká Robert Hadley z hotelu Treasure Island v Las Vegas.

Sklo DiamondGuard je k dispozici v několika různých provedeních a v celé škále různých odstínů, podle účelu, ke kterému je určeno.

 
 
Reklama