Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky v oblasti sítí proti hmyzu

Ověřený dodavatel stínící techniky K-system přichází na trh s novinkami. Bezbariérová rolovací protihmyzová síť NobaRoll potěší vozíčkáře.

Bezbariérová rolovací síť NobaRoll je světovou novinkou v oblasti dveřních sítí proti hmyzu. Spojuje v sobě osvědčený mechanismus plisované sítě Nobarrier® a vzhled navíjecí sítě. Díky bezbariérovému provedení je tato síť vhodná nejen do objektů, kde se pohybují osoby na invalidním vozíčku, ale je zárukou, že o rám sítě nezakopnete a nepřivodíte si nepříjemné zranění. Nová transparentní síťovina ze skelného vlákna TRANSPARENT je určena především pro pasivní a nízkoenergetické domy a propouští více světla než standardní síťoviny. Informuje o tom Andrea Kúdelová, vedoucí divize obchodu a marketingu K-systemu

Při montáži je síť uchycena na klipy, které umožňují síť kdykoliv, velmi jednoduše bez použití montážního nářadí demontovat nebo znovu namontovat.

„V souvislosti s přibývajícími realizacemi domů v nízkoenergetickém a pasivním standardu, jsme byli ze strany projektantů a realizačních firem osloveni, zda bychom uměli pro tyto domy nabídnout síťovinu proti hmyzu, která by propouštěla více světla než je tomu u standardní síťoviny. Výsledkem je TRANSPARENT. Propustnost světla byla měřena na zařízení na testování vybraných fyzikálních parametrů okenních sítí na Technické univerzitě ve Zvolenu. Toto zařízení je chráněným průmyslovým užitným vzorem, jehož vlastníky je Technická Univerzita ve Zvolenu a společnost K-system, spol. s r. o. Naměřená propustnost světla síťoviny Transparent při úhlu natočení 0 ° (kolmém umístění síťoviny vůči zdroji světla) byla 67,4% a při úhlu natočení 45 ° byla propustnost světla 66,4 %,“ vysvětluje A. Kúdelová.

Více informací o měřeních propustnosti světla pro širokou nabídku síťovaných K-systemu.

 
 
Reklama