Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč využívat posuvné dveře?

Mluvíme-li o dveřích, máme na mysli jeden ze základních prvků, které jsou součástí našeho interiéru.

Podíváme-li se na jejich vlastnosti, můžeme díky nim dosáhnout lepšího:

  • Soukromí
  • Tepelné izolace
  • Zvukové izolace

Kromě klasických křídových variant jsou však k dispozici také varianty posuvné. Pojďme se společně podívat na hlavní důvody, proč jich využívat.

Prioritou je úspora místa

To nejdůležitější, k čemu se dané možnosti vážou, je rozhodně celková úspora místa, se kterou jsou spojeny. Zatímco u běžných je třeba počítat i s několika metry čtverečnými, v tomto případě to povinností není. Jednoduše je totiž vysuneme podél stěny, popřípadě do samotného prostoru ve zdi – do pouzdra. V obou případech tak nepotřebujeme navíc téměř žádný jiný prostor, než je třeba pár centimetrů čtverečných. Ideální jsou tedy hlavně do malých bytů, kde se na úsporu místa hledí primárně.

Jsou i estetickým doplňkem

Nutno říci, že je to také vzhled, v rámci kterého mohou dominovat. Dnes se na trhu můžeme setkat s celou řadou variant, které mohou využívat dřevo, sklo, ale i jejich kombinace. Na první pohled přitom dané dveře mohou vypadat jako zajímavý prvek ve zdi. Nehyzdí je výrazné a masivní kliky, jelikož stačí pouze drobný, téměř neviditelný úchyt. I to je jeden z hlavních důvodů, proč je tato varianta natolik oblíbená.

Mohou být využity i pro vstup na terasu

I když to mnoho lidí neví, posuvné dveře můžeme využít i ve chvíli, kdy chceme náš interiér propojit s exteriérem. Ideální třeba v případě verandy, nebo terasy. Zde je tou správnou volbou Mirador HS portál, který nabídne možnost skutečně elegantního přechodu. Určitě musíme říci, že jasně dominuje hlavně varianta prosklená, která tak na první pohled působí jako výrazné okno. Stačí ale zatlačit do strany a rázem se nám celý posuvný systém otevře a my můžeme z obývacího pokoje pohodlně vyjít ven.

 
 
Reklama