Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová vzorkovna VELUX v Praze

Prohlédnout si výrobky nabízející řešení pro podkrovní prostory a důkladně se s nimi seznámit je nyní možné v nově otevřené pražské vzorkovně společnosti VELUX.

Jedná se již o druhou vzorkovnu dánského výrobce střešních oken, první z nich mohou zákazníci navštívit v Brně. Moderní prostor nové vzorkovny nabízí možnost blíže poznat celou škálu výrobků VELUX. Zájemci si zde mohou vše osahat a na vlastní kůži vyzkoušet, jak jednotlivé výrobky fungují. Na místě je také připraven tým zkušených odborníků, kteří dokážou poradit každému zákazníkovi přímo na míru. Společnost VELUX navíc v těchto dnech spustila nové webové stránky, které jsou uživatelsky velmi příjemné a nabízí všechny informace přehledně na jednom místě.

Nová vzorkovna se nachází v TETRIS Office Building v Praze 4 a navštívit ji lze každý všední den od 9 do 18 hodin. Interiér vzorkovny, jejíž výstavní plocha činí 80 m2, je přizpůsoben tak, aby byl příjemnou odpočinkovou zónou. Je laděn převážně do přírodních materiálů citlivě zkombinovaných s moderním přiznaným betonem. Prostor je ze tří stran prosklený, proto je zde dostatek přirozeného denního světla, což je ostatně hlavní myšlenka společnosti VELUX jako takové.

Vzdušná a prosvětlená vzorkovna je tak ideálním místem, kde si může jakýkoli zájemce v klidu a za pomoci odborníků z oboru prohlédnout a vyzkoušet výrobky společnosti VELUX včetně těch nejnovějších. Ve výstavním prostoru jsou proto nainstalovány všechny produktové řady střešních oken Nové generace, doplněné o různé typy a designy vnitřních i ven-kovních rolet a žaluzií, unikátní střešní balkon GDL nebo světlovod umístěný ve speciální „tmavé komoře“.

Součástí vzorkovny je i názorná prezentace fungování světlovodu uvnitř rodinných domů či bytů. Návštěvníci si mohou v uzavřené místnůstce vyzkoušet, že i do prostoru bez oken je možné přivést pomocí světlovodů denní světlo. Při odchodu z této prezentace mají mnozí tendenci vypnout světlo vypínačem – prostor je tak krásně osvětlen, že se domnívají, že se jedná o elektrické osvětlení,“ popisuje další specialitu vzorkovny Tomáš Švec, produktový manažer společnosti VELUX.

 
 
Reklama