Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úspora energie s okny SPACE 8

Požadavky současných stavebníků a investorů na kvalitní okna lze charakterizovat snad nejlépe jedním základním termínem a to je úspora energie.

V oblasti plastových otvorových výplní je určujícím faktorem vlastností každého okna profilový systém, který tvoří základní stavební kámen každého okna. Reakcí společnosti PRAMOS, a.s., která v tomto roce slaví 20 let od svého založení a která je hlavním tuzemským producentem plastových profilových systému pro okna a dveře na současný trend je novinka roku 2015 – nový profilový systém HORIZONT PS SPACE 8. Přinášíme zde nyní jeho krátké představení.

Konstrukčně představuje osmikomorový profil se středovým těsněním a se stavební hloubkou 90 mm. Tato konstrukce určuje hlavní vlastnosti a parametry celého okna, které vzniklo s jasným záměrem nabídnout již v základním provedení možnost použití při stavbě pasívních domů. Prostup tepla rámovou sestavou včetně výztuh Uf je 0,90 W/m.2K. Tato hodnota umožňuje dosáhnout při odpovídajícím zasklení koeficient prostupu celého okna Uw pod 0,60 W/m.2K. Ve standardním provedení je rovněž dosaženo požadavků na pasivní dům tedy hodnoty Uw do 0,80 W/m.2K.


Plastové osmikomorové okno HORIZONT PS SPACE 8, výrobce PRAMOS, a.s.
 
 
Reklama