Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč do svého bytu pořídit žaluzie?

Žaluzie jsou s našimi byty nebo domy neodmyslitelně spjaty hlavně proto, že dokážou velmi dobrým způsobem nahradit třeba záclony, ale i běžné závěsy.

Samozřejmě důvodů, proč si je pořídit, je mnohem více. Například je to také jejich nízká cena, snadná instalace, jednoduchá údržba, popřípadě i dlouhá životnost. I to hraje roli. My se aktuálně na několik z nich podíváme. Nejprve je ale třeba říci si, jaké vlastně existují na našem trhu možnosti. Patří mezi ně:

  • Venkovní žaluzie
  • Horizontální žaluzie
  • Vertikální žaluzie
  • Dřevěné žaluzie

Zvýšení soukromí

První možností, proč je využívat, je samozřejmě zvýšení vašeho soukromí. Díky žaluziím se nemusíte bát, že by do vašeho interiéru nahlíželi třeba zvědaví sousedé. Stačí je jednoduchým způsobem zatáhnout a soukromí je vytvořeno. Samozřejmě stejně tak jednoduše je můžete také roztáhnout, pokud chcete, aby do vašeho domu pronikal dostatek denního světla.

Eliminace vysokých teplot

Žaluzie nám ale mohou pomoci i v létě, kdy teploty stoupají až k tropickým hodnotám. V takovém případě se snažíme o to, aby k nám do interiéru prošlo co možná nejméně slunečních paprsků. To znamená, že jsou žaluzie skvělá ochrana proti přehřátí bytu. Dané sluneční paprsky tak nejenom zastaví, ale mohou je i odrazit zpět. Ideální, jak ve svém interiéru udržet příjemné klima i během léta, a to bez nutnosti kupovat drahé klimatizační jednotky.

Dokonalé zastínění

Dané řešení ale můžete využít třeba i ve chvíli, kdy potřebujete zastínit váš interiér. Ideální přiklad opět souvisí třeba se sluncem, které vás tak nebude oslňovat. Dalším důvodem je ale i to, že si můžete žaluzie zatáhnout také v noci. Pokud vám do interiéru pronikají světla z pouličních lamp, je právě žaluzie možností, jak tomu udělat přítrž. Díky tomu budete mít téměř stoprocentní jistotu, že se příjemně a pohodlně vyspíte za všech okolností.

 
 
Reklama